CD&V-voorzitter Joachim Coens.
Volledig scherm
CD&V-voorzitter Joachim Coens. © BELGA

Coens over toenadering PS: “Eerst kijken hoe ernstig die opening is”

Een "positieve zaak" en een "interessante opening", zo heeft CD&V-voorzitter Joachim Coens in de De Ochtend op Radio 1 de opening van PS-voorzitter Paul Magnette verwelkomd. Coens wil meer duidelijkheid krijgen tegen de nationale feestdag. De PS staat klaar om met de N-VA te praten over een nieuwe federale regering, verklaarde Magnette gisteravond op de Franstalige nieuwszender LN24. “Wat telt is de inhoud”, klonk het.

47 reacties

  • Walter De Vuyst

    4 jaar geleden
    Vlaams Belang mag gerust mee aan tafel zitten maar dan gaan ze hun vooroordelen en leugens tegenover andersdenkenden moeten opbergen . Dat is toch niet teveel gevraagd ?
  • Roger Sartet

    4 jaar geleden
    De winnaars gaan het bepalen wie mee mag doen ...de omgekeerde wereld .
  • Dirk Verheyden

    4 jaar geleden
    Kan nu echt niemand deze poppenkast stoppen.Dit is toch ontoelaatbaar en ondemocratisch drie verliezende partijen zullen eens gaan beslissen of de veel grotere partijen mogen meedoen . Verkiezingen is de enige oplossing
  • johan aerts

    4 jaar geleden
    Net zoals in het voetbal is het ook in de politieke rangschikking dat je een klassement krijgt. Als in de politiek nr 2 aan de kant wordt gezet voor eventuel nr 6 0f 7 te laten spelen dan zit er structureel iets grondige fout. En dan durven zeggen stemmen is verplicht (zijn jullie wel normaal )
  • marc rooms

    4 jaar geleden
    Vlaanderen en mogelijk zelfs Wallonië zou beter af zijn met een cordon rond de PS.
  1. Vlaamse ex-IT’er wil ‘groene muur’ bouwen in Afrika: “Als we niets doen is het over 40 jaar te laat”
    PREMIUM
    33

    Vlaamse ex-IT’er wil ‘groene muur’ bouwen in Afrika: “Als we niets doen is het over 40 jaar te laat”

    Met de koning als ambassadeur trekt Werner Sels (57) naar Namibië. De voormalige succesvolle IT’er gooide bijna twintig jaar geleden het roer om. Hoe komt het dat de klimaatproblematiek hem zo raakte dat hij zijn goed draaiende zaak verkocht om duizenden hectare land in Afrika te bebossen? Naast overbegrazing, waar stoot Sels zo nog tegenaan? Komt zijn ‘groene muur’ van de grond? “Als er niets gebeurt, wordt alles hier woestijn en is er niets meer mee aan te vangen”
  2. Veroordeeld voor vijf moorden maar ‘diaken des doods’ (69) op vrije voeten: “In plaats van kankermedicatie gaven ze hem kalktabletten”
    PREMIUM
    2

    Veroor­deeld voor vijf moorden maar ‘diaken des doods’ (69) op vrije voeten: “In plaats van kankermedi­ca­tie gaven ze hem kalktablet­ten”

    Ivo Poppe (69) uit Wevelgem werd in 2018 veroordeeld voor vijf moorden, onder wie zijn eigen moeder en schoonvader. Zelf bekende hij er tien tot twintig. Vandaag is ‘de diaken des doods’ opnieuw vrij, zes jaar na zijn veroordeling en na meer dan negen jaar cel. “Door zijn medische toestand is de situatie gewoon onhoudbaar”, vertelt zijn advocaat. Tegen intimi had Poppe het al over euthanasie. Een portret van een seriemoordenaar die als verpleger zelf jarenlang ongevraagd deze levensbeëindiging toepaste “bij dutsen die toch geen leven meer hadden”.