Dominic Raab.
Volledig scherm
Dominic Raab. © REUTERS

“Rusland zette hackers in voor cyberaanval op Brits, Amerikaans en Canadees onderzoek naar coronavaccin”

Russische hackers, die bovendien gesteund worden door Russische buitenlandse inlichtingendienst, lijken achter digitale aanvallen te zitten op verschillende organisaties uit het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada. De getroffen organisaties zijn op zoek naar een vaccin tegen Covid-19. De cyberaanval is nog steeds aan de gang. Rusland ontkent dat het heeft geprobeerd informatie te stelen over de ontwikkeling van een coronavaccin. 

7 reacties

  • Henri Dederen

    4 jaar geleden
    Als het over Rusland gaat is dit altijd 'bijna zeker '... Van de VS weten we gelukkig dat het altijd zeker is omdat daar de bewijzen effectief op tafel werden gelegd. Misschien zou men er beter aan doen om alle krachten samen te bundelen om een oplossing te vinden voor Covid-19.
  • Gilbert Vermeersch

    4 jaar geleden
    Zouden dit dan de enige landen zijn die het hacken waard zijn? Dus de EU zou dan ondermaats zijn in deze.
  • Jose Van Hauwaert

    4 jaar geleden
    Kris Verbeek. De USA mag men hiermee op gelijke hoogte zetten hoor, die jarenlang Merkel, de UK PM, de Franse President, alle Nato Ambasadeurs, vele EU Diplomaten en bvb Bankinstellingen via hun NRA afluisterden en bespioneerden. Men moet geen vijanden zoeken als men ze in eigen huis heeft...,
  • André Gijbels

    4 jaar geleden
    Dan moeten ze de onderzoeks pc niet verbinden aan een netwerk dat verbonden is aan het internet. Dan moet het een volledige stand allone pc zijn.dan kan et gene hack aan gedaan worden
  • Jozef Van Vaerenbergh

    4 jaar geleden
    Blijkbaar willen die (gesubsidieerde) onderzoekers niks delen met andere landen om zo alleen de miljarden op te strijken door de verkoop van vaccin en geneesmiddelen. Deze hacking brengt helemaal geen schade toe aan de ontwikkeling van de producten zoals hier wordt beweerd. Het is enkel intellectuele diefstal. Gebeurt constant in die wereld. En of ze gelijk hebben ! Hoe meer info wereldwijd gedeeld wordt hoe sneller het virus weg zal zijn. Dieven mogen van mij ook bestolen worden.