© Ann Neven

© Ann Neven

© Ann Neven

© Ann Neven

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Virga Jessecollege zamelt 15.103 euro in voor Ambulance Wens

Het Virga Jessecollege in Hasselt schonk vlak voor de kerstvakantie 15.103,76 euro aan Ambulance Wens België, een vzw die de laatste wens vervult van mensen die aan een ongeneeslijke ziekte lijden.

Ann Neven

De warmte van het Virga Jessecollege was tijdens de afgelopen maanden van de Guffenslaan tot aan de Maastrichtersteenweg te voelen. De leerlingen zamelden massaal geld in voor het goede doel. Sommige klassen hebben pannenkoeken gebakken of cakejes, frietjes, chips, warme choco of ijs verkocht. Leerlingen organiseerden een fuif tijdens de middagspeeltijd, tekenden for life, zongen in de stad en in de bibliotheek werd er gelezen for life. Er was een veiling, een filmmiddag, een gesponsorde bosloop in Kiewit en een ontbijt, maar ook een leerkrachtenkaraoke en een VJC has got talent. Leerkrachten hebben tegen leerlingen gehandbald en gevoetbald, er waren tombola’s, kooroptredens. Zelfs de Sint werd ingeschakeld om geld in te zamelen. Alle initiatieven kunnen bewonderd worden op de Facebookpagina VJC for life.

Op vrijdag 23 december was iedereen dan ook enorm benieuwd naar de opbrengst. Op de speelplaats speelde DJ Jorn, een opkomend DJ-talent van 15 jaar, de pannen van het dak. Zijn DJ-set bracht zowel jong als oud aan het dansen en zijn Facebookpagina DjJornLive werd massaal geliked. De sfeer zat er al goed in toen de verschillende klassen hun cheques met de opbrengst van hun initiatieven naar voren brachten. Terwijl het bedrag stilaan opliep, werden de leerlingen getrakteerd op een dansworkshop, een karaokeoptreden van hun leerkrachten en een optreden van het schoolkoor. De laatste euro’s werden ingezameld met de verkoop van hotdogs en cakejes, een waterstand en een fotobooth. Samen met de dames van ‘Ambulance Wens België’ wachtte iedereen gespannen op het eindbedrag.

Om 12u.30 stond er € 15.103,76 op de teller, het bedrag dat via ‘De Warmste Week’ van Studio Brussel aan de organisatie overhandigd werd. Het enthousiasme van de leerlingen is echter niet tegen te houden. Ook in 2017 hebben ze al heel wat acties gepland. Een warme school ben je namelijk niet even, dat ben je altijd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer