De Nationale Veiligheidsraad komt volgens de voorlopige planning pas eind volgende week opnieuw samen.
Volledig scherm
De Nationale Veiligheidsraad komt volgens de voorlopige planning pas eind volgende week opnieuw samen. © BELGA

Politiek zwicht voor druk: Nationale Veiligheidsraad
door crisissituatie vervroegd naar maandag

De volgende Nationale Veiligheidsraad vindt niet pas volgende week vrijdag plaats, maar komende maandag al. Dat meldt premier Sophie Wilmès op Twitter. Bedoeling is te bekijken of er extra nationale maatregelen genomen moeten worden om de opmars van de tweede golf van het coronavirus tegen te gaan. Er kwamen vanmorgen steeds meer oproepen vanuit de medische en academische wereld om de vergadering te vervroegen. Gezien de felle aanhoudende stijging van het aantal besmettingen is nog eens een week wachten op nieuwe maatregelen, spelen met mensenlevens, klonk het. 

76 reacties

  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Onze regering op z'n best: verantwoordelijkheid afschuiven tot op het niveau van de burgemeester. Dan kunnen zij hun verantwoordelijkheidsparaplu opentrekken als het zal stormen. Een krachtdadig beleid moet je in België helaas niet verwachten... Gepamper echter wel. En zeggen wat het gepeupel moet doen, maar het zelf niet doen. Kijk maar naar politici en mondmaskers... De verkeerde mensen bestraffen, massabetogers met rust laten, enz. Goe bezig, restregering...
  • Chris Van den Eede

    4 jaar geleden
    Politici, we zijn jullie strontmuug op zijn Antwerps, nieuwe verkiezingen met nieuwe gezichten met een CV en motivatiebrief zoals voor elke vacature. AUB, niks teveel gevraagd en hoog tijd. Ongehoorde incompetentie mag nu wel stoppen.
  • vanaeken jokke

    4 jaar geleden
    Een regering die geen of te late maatregelen treft ze dagelijks veranderd zodat er geen mens nog weet wat mag en niet mag.Een regering die de helft van de benodigde zetels heeft om een volwaardige regering te zijn stuntelt maar wat aan.Zelfs een mondmasker bestellen was al te moeilijk voor deze regering.Hopelijk verkiezingen wat de drie prutspartijen te zeerste willen verhinderen.Zij weten bij nieuwe verkiezingen komt de kiesdrempel in het zicht.
  • Ivonne Claes

    4 jaar geleden
    Sommige mensen luisteren echt niet en zeker de jeugd niet ze weten echt wat een gevolgen het voor ons land zou kunnen zijn, willen ze echt dat het failliet gaat ze zullen er nog wel achter komen. Heb bang voor de terug keer van de vakantiegangers er zijn er genoeg die met de wagen gaan en die zullen geen formulier invullen, ze moeten de grenzen niet sluiten maar controle doen daar hebben we douanen voor en ook op slot waar het rood is en niet waar er geen besmettingen zijn.
  • Rayan El Arami

    4 jaar geleden
    Ze kunnen nu wel vroeger vergaderen maar daarom komt er nog niets deftigs uit de bus. Terug naar de eerste maatregelen is het enige wat echt gaat werken. Wie thuis kan werken, van thuis uit laten werken. In uw kot blijven zonder bubbels en enkel de straat op voor een wandeling of de noodzakelijke boodschappen. Maar wel de grenzen open houden voor wie dieren te verzorgen heeft, of om levensmiddelen in te kopen (omdat veel winkels hier van de crisis geprofiteerd hebben om de prijzen te verhogen).