Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS)
Volledig scherm
Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) © Photo News

De Wever en Magnette verkennen piste voor regering van korte duur: “Geen goede zaak”, zegt Carl Devos

Preformateurs Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) hebben nog tot eind deze week om zeker één partij te vinden die zich bij de politieke ‘bubbel van vijf’ (N-VA, PS, SP.A, CD&V en CDH) wil voegen. Als dat lukt, is dat niet noodzakelijk een regering die tot het einde van de legislatuur in 2024 blijft zitten. Dat schrijft De Standaard en werd bevestigd aan onze redactie.

120 reacties

  • Jean Donny

    4 jaar geleden
    Kleine partijtjes, veto's, cordon, en de onwil tot compromis leidt naar de onbestuurbaarheid van dit land, Voor grondige wijzigingen is er 2/3 meerderheid vereist, die is onhaalbaar vandaar deze uitzicht loze impasse.
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Of verkiezingen nu samenvallen of niet, er zal telkens een stoelendans plaatsvinden tussen de onderliggende regeringen waarbij ministers zich telkens opnieuw moeten 'inwerken' in hun nieuwe bevoegdheden.
  • Jan Van de Velde

    4 jaar geleden
    We hebben geen behoefte aan politiek krakeel over om het even welk -isme maar aan goed bestuur! Dit is de enige opdracht van de staat en daar zijn politici niet eens bij nodig, de werkelijkheid bewijst het al sinds eeuwen.
  • Marnix Windels

    4 jaar geleden
    Het blijft maar duren, buiten met die regering en nieuwe verkiezingen
  • Piet Deroover

    4 jaar geleden
    Waarom ook niet, maak een goed plan op om dit land te laten werken na volgende verkiezingen en beheers de corona problemen, er zal ook moeten gesnoeid worden, dat kan niet anders.