Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). © AP

Jan Jambon vraagt burgemeesters om culturele evenementen niet onbezonnen te schrappen

Woensdagavond bezoekt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) de première van Leviathan, een luisterspel van het Gentse LOD muziektheater in de Gentse Bijloke, van theatermakers Josse De Pauw en Kris Defoort. Een bezoek waarbij hij zijn steun uitdrukt voor de culturele sector, met heel wat spelers die zwaar lijden onder de coronacrisis. Als cultuurminister vraagt Jambon lokale besturen ook om evenementen niet onbezonnen te schrappen, en op een veilige manier ruimte te geven aan cultuur in tijden van corona. 

13 reacties

  • patrick terweduwe

    4 jaar geleden
    En daar gaan de cijfers weer de hoogte in, joepie,nog wat langer met een maskerke rondlopen.Steek die gasten toch in de bak hé
  • Francois Jonckheere

    4 jaar geleden
    Weet U zelf nog hoe alles momenteel geregeld is Jan Jambon ? Eerst subsidies drastisch verminderen, dan toegeven aan druk van de sector, nu alle evenementen afgeschaft en dan nu weer pleiten voor "niet onbezonnen" schrappen. Hallo zeker !!
  • Hubert Vanmechelen

    4 jaar geleden
    Culturele evenementen niet 'onbezonnen' schrappen !? Onbezonnen open houden dus. Aan controleurs is er immers een algemeen tekort !
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Sja, wat had je gedacht. Als je grote paniek zaait, krijgen de mensen schrik. En geen enkele burgemeester wil achteraf het verwijt krijgen dat ie te laks was, dus wordt het grof geschut bovengehaald. Heb je een muizenplaag in je huis, kan je valletjes zetten of er met de bulldozer overheen gaan. De tweede optie lijkt op het eerste zicht efficiënter, maar eens de stofwolken zijn gaan liggen, zit je wel met een gigantisch probleem.
  • Peter Nols

    4 jaar geleden
    Heeft waarschijnlijk schrik dat zijn cultuurfavoriet het vendelzwaaien niet kan plaats vinden.
  1. Mama van vijf bekent dat ze vriend doodstak in zijn slaap: “Er was toen ook een kindje van 1 aanwezig in het appartement”
    PREMIUM
    UPDATE

    Mama van vijf bekent dat ze vriend doodstak in zijn slaap: “Er was toen ook een kindje van 1 aanwezig in het apparte­ment”

    De 32-jarige K.D.W. heeft bekend dat zij na een ruzie haar 34-jarige vriend Birane Ndwaye heeft gedood. Eén messteek in de hals werd de man vorige zaterdag fataal. Birane had al een tijdje een relatie met K.D.W. Romeo Demba, uitbater van een lokale supermarkt in de Dambruggestraat, kende hem goed. “Mocht het andersom zijn geweest, dat een Afrikaan een Vlaamse vrouw had gedood, dan zou de media er vol van staan.”
    Antwerpen
  2. Antwerps Sint-Jansplein volledig volgestroomd voor ‘505-concerten’: “Omvolking? Ik gruwel van dat woord”
    Play

    Antwerps Sint-Jans­plein volledig volge­stroomd voor ‘505-concerten’: “Omvolking? Ik gruwel van dat woord”

    Onder een stralende lentezon zakten 10.000 mensen vandaag af naar het Antwerpse Sint-Jansplein voor de ‘505-concerten voor Menselijkheid’. Het evenement bereikte hierdoor zijn maximale capaciteit en de toegang wordt tijdelijk afgesloten. Nog tot vanavond draven meer dan 60 muzikanten en sprekers op om op te roepen tot een “meer menselijke samenleving en beleid”, in de aanloop naar de verkiezingen van 9 juni. “We willen, los van partijpolitiek, klaar en duidelijk het signaal geven”, zegt de organisatie. “Er is dringend nood aan meer aan positiviteit”, stelt ook Portland-zanger Jente Pironet.
    Antwerpen