Opdrachthouders Bart De Wever en Paul Magnette gooiden gisteren de handdoek. Unizo-topman Danny Van Assche (R) roept op om het hoofd koel te houden.
Volledig scherm
Opdrachthouders Bart De Wever en Paul Magnette gooiden gisteren de handdoek. Unizo-topman Danny Van Assche (R) roept op om het hoofd koel te houden. © Photonews

Unizo roept partijen op hoofd koel te houden: “Falen is geen optie. Het land moet bestuurd worden”

Politiek"Falen is geen optie", zegt Unizo-topman Danny Van Assche nu de federale formatie weer lijkt vast te lopen. Hij pleit ervoor om "het stof te laten neerdwarrelen" dit weekend en vanaf maandag een doorstart te maken in de onderhandelingen. Geconfronteerd met "de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog" moeten de politieke partijen hun verantwoordelijkheid nemen, klinkt het.

75 reacties

  • Gerard Teeuws

    4 jaar geleden
    Het land moet bestuurd worden? Splits en geef ieder zijn verantwoordelijkheid. Schaf senaat af. Minder knikkers in het parlement, met de helft zal het ook wel kunnen. Ons land wordt bestuurt door maar ongeveer een 5 tal mensen. De rest zijn knikkers en postjes pakkers, (de ministers zullen zelf wel bekwame medewerkers zoeken.)
  • Walter De Vuyst

    4 jaar geleden
    De Groenen hebben reeds geruime tijd het goede voorbeeld gegeven door de cumul af te schaffen . Geen mandaten of nevenpostjes meer , zo wil Vlaanderen het toch , of niet soms ? Wat mij betreft mag Mevrouw Wilmés premier blijven , ze doet dat goed op een rustige manier , wat de burger in dit land dan weer vertrouwen schenkt . Gedaan met roepers en oproerkraaiers die het land naar de afgrond leiden .
  • Roger Poot

    4 jaar geleden
    Lachaert had gewoon moeten aanschuiven en verder onderhandelen en Bouchez zijn eigen bonen laten doppen. Die laatste had hetzelfde gedaan zonder schaamte. Lachaert gaat de factuur betalen voor zijn schrik van Bouchez.
  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    Nieuwe verkiezingen betekenen automatisch een vlaamse minderheid als die er al komt, zoniet mag Wilmes zich voorbereiden op een heel lange zit als premier
  • gina duribreux

    4 jaar geleden
    die twee hadden iets uitgewerkt die proberen waar was maar enkele zakkevullers doen liever verder aan iedereen leegmelken bedankt aan deze uitbuiters