Robbe De Hert
Volledig scherm
PREMIUM
Robbe De Hert © BELGAIMAGE

PORTRET. Robbe De Hert, peetvader van de Vlaamse film: “Aan de sprankel in zijn ogen zag je hoe blij hij nog was met bezoek”

Robbe De Hert, peetvader van de Vlaamse film, is niet meer. De rebelse filmregisseur, bejubeld voor films als ‘De Witte Van Sichem’ en ‘Zware Jongens’, kreeg palliatieve sedatie en stierf maandag op 77-jarige leeftijd in het huis van zijn ex-vriendin, omringd door zijn naaste familie en vrienden. Quasi beroofd van zijn spraak en nagenoeg blind, als gevolg van zijn zware suikerziekte. “En al kon hij in zijn laatste dagen amper nog een woord uitbrengen, aan de sprankel in zijn ogen kon je zien hoe blij hij was met bezoek van oude bekenden die hij absoluut nog wilde zien.”

6 reacties

  • Gunnar Aers

    4 jaar geleden
    Zijn films op tv als eerbetoon
  • Nadine Abe

    4 jaar geleden
    RIP Robbe .
  • Dirk Sonck

    4 jaar geleden
    Respect voor Robbe maar zijn films zijn wat overroepen. Je merkt dat het budget steeds beperkt was. De witte van Zichem is daar een mooi voorbeeld van.
  • Desideer Janssens

    4 jaar geleden
    Je was en voorbeeld voor iedereen die film kijkt en maakt je zal altijd een plekje in mijn hartje hebben vriend
  • Emmanuel Bruneel

    4 jaar geleden
    Beste familie en vrienden, ik ben blij dat ik Robbert vorig jaar nog heb ontmoet in Frankrijk “ Les Imberts” , waar hij samen met Ida was. Hij vroeg me nog “wie zedde gij” omdat hij niet goed meer zag” , maar we hebben nog een fijn gesprek gehad. Aan alle vrienden en familie , hou u sterk, en we houden er een fijne man aan.