Een van de vele valse berichten over het coronavirus.
Volledig scherm
Een van de vele valse berichten over het coronavirus. © Shutterstock/Facebook

Politie laat 237 berichten met ‘fake news’ over coronavirus van sociale media halen

CoronavirusSinds het begin van de coronapandemie zijn 450 berichten met ‘fake news’ over de coronacrisis gesignaleerd aan de verschillende platformen van sociale media. Dat meldt SudPresse donderdag op basis van cijfers van de federale politie. Van die valse informatieberichten werden er 237 verwijderd.

5 reacties

  • sabrina de wulf

    4 jaar geleden
    heb er toch mijn bedenkingen van ik heb het boek gelezen en het gaat erover we zijn met te veel op de wereld bol
  • Raf Coppens

    4 jaar geleden
    dat ze dan maar snel alle accounts van Van Ranst verwijderen
  • Jacques Mertens

    4 jaar geleden
    Waarom zouden burgers de publieke instellingen willen ondermijnen? Die worden door onze politici al ondermijnd. Als dat een misdaad is moeten de politici de bak in. En zwier er die nep-virologen ook maar in.
  • Avril Pencée

    4 jaar geleden
    En zo wordt de vrijheid op 't internet andermaal beknot. Facebook, Twitter, de 'overheid' het zal niet ophouden.
  • Benny Deridder

    4 jaar geleden
    Een gevaarlijk item vanwege big brother. Want op deze manier kan de politiek correcte censuur haar monopolie behouden. Dank zij sociale media komt men ook dingen aan de weet, die doelbewust uit de reguliere pers wordt gehouden. Uiteraard zit er kaf tussen het koren, maar is dat niet aan de internetgebruiker zelf dit uit te maken ?
  1. Krijgen we vanaf maandag ook bij ons anti-Israël-protesten aan universiteiten? “Radicale acties zijn nodig, want niemand luistert naar ons”
    PREMIUM
    4

    Krijgen we vanaf maandag ook bij ons an­ti-Is­raël-protesten aan universi­tei­ten? “Radicale acties zijn nodig, want niemand luistert naar ons”

    In de VS hebben de pro-Palestijnse studentenprotesten al tot geweld geleid, en nu begint het ook in ons land te borrelen. In Leuven ging een student drie dagen lang in hongerstaking, terwijl studenten in Gent en Brussel dreigen universiteitsgebouwen te bezetten als de banden met Israël niet worden verbroken. “We zijn genoodzaakt over te gaan tot radicalere acties”, zegt Siska (23) uit Gent. “Er gaan dingen gebeuren”, zegt ook Johanna uit Brussel. Wat zijn de studenten van plan?
    Stad Brussel, Leuven, Gent
  2. HET RAPPORT. Met onderscheiding geslaagd of gebuisd? Zo presteerden de federale ministers de afgelopen 3,5 jaar

    HET RAPPORT. Met onderschei­ding geslaagd of gebuisd? Zo presteer­den de federale ministers de afgelopen 3,5 jaar

    Hoe presteerde de regering-De Croo de afgelopen 3,5 jaar? Om een volledig overzicht te krijgen wikken en wegen onze politieke journalisten Fleur Mees en Isolde Van den Eynde het beleid van de federale regering en geven ze elk belangrijk departement een uitgebreid rapport. Wie haalde er een buis, wie haalde het met de hakken over de sloot en hoe deed premier De Croo het? Hoe is het met onze belastingen gesteld en met jouw pensioen? Het bilan is verrassend. Bekijk de rapporten hieronder in detail.