©  BELGA

Antwerp FC: Diaby (nog te dure) optie als nieuwe spits, Bolingi moet weekje wachten

De uitleenbeurt van Jonathan Bolingi (26) aan het Turkse ­Ankaragücü raakte op de slotdag van de eerste transferperiode - de mercato gaat nu zeven dagen op slot - niet meer rond. Antwerp hoopt het dossier volgende week tot een goed einde te brengen.

De Great Old wil Bolingi voor één jaar verhuren, zonder aankoopoptie. Nadien keert de aanvaller terug naar de Bosuil, waar hij nog tot 2022 onder contract ligt.

 ©  BELGA

Nieuwe spits?

Door het nakende vertrek dringt de komst van een extra spits zich op. ­Antwerp gaat op zoek naar een snelle en beweeglijke aanvaller, die zowel rond Mbokani kan ­spelen als de aanval in zijn eentje kan dragen. Geen type Gano dus, die vorig seizoen vijftien keer meedeed - waarvan dertien invalbeurten. Ook Silvère Ganvoula is om ­diezelfde reden niet langer een optie. De ex-spits van Westerlo, Anderlecht en Malinwa kwam de voorbije mercato’s al ­vaker ter sprake.

Een spits die wel in het plaatje past, is Abdoulay Diaby (29). De voormalige kampioenenmaker van Club Brugge - ook ex-Moeskroen - gooide via zijn entourage al een eerste lijntje uit naar het Antwerpse bestuur. De Frans-Malinese aanvaller speelde bij blauw-zwart één seizoen onder Ivan Leko en tekende in 2018 voor vier jaar bij Sporting Lissabon.

Vorig jaar kwam hij op huurbasis uit voor Besiktas, goed voor vijf goals en twee assists in 31 competitieduels. Voorlopig houdt Diaby de Belgische markt nog af - zijn salariseisen vormen een struikelblok. Maar dankzij de definitieve transferdeadline van 5 oktober is er nog genoeg tijd om naar elkaar toe te groeien.

(dige)