Direct naar artikelinhoud
Kijk liveStreamz

‘Vlaamse Netflix’ Streamz wordt gelanceerd op 14 september

‘Vlaamse Netflix’ Streamz wordt gelanceerd op 14 september
Beeld Streamz

Streamz, het nieuwe streamingplatform van eigen bodem, schiet op 14 september uit de startblokken.

Maar wat zal er te zien zijn? Hoe kijk je makkelijkst? En wat kost een abonnement? Lees hier meer.

en

Wat is Streamz precies?

Streamz is een initiatief van DPG Media, het moederbedrijf boven VTM, en kabelbedrijf Telenet. Samen willen ze een Vlaams antwoord bieden op Amerikaanse giganten als Netflix en Disney.

Lees hier hoe de samenwerking tot stand kwam: Hoe ‘Vlaamse Netflix’ Streamz een moeilijke bevalling werd

Wat zal er te zien zijn?

De nieuwe streamingdienst lijkt zich vooral te zullen toespitsen op fictie. Het is de ambitie om de beste Vlaamse en internationale content samen te brengen. Voor dat laatste wordt vooral op Telenet gerekend. Het bedrijf biedt zijn klanten via de betaalpakketten Play en Play More nu al heel wat buitenlandse reeksen aan, waaronder Game of Thrones, Watchmen en Chernobyl van HBO. Als het aan Telenet ligt, worden die in de nieuwe streamingdienst geïntegreerd.

DPG Media voegt daar de fictiereeksen en programma’s aan toe die op de zenders van VTM te zien zijn. Daar blijft het niet bij. Telenet is ook eigenaar van VIER, VIJF en ZES en is van plan om hun programma’s een plaats te geven op de Vlaamse Netflix. Daarnaast wordt er aan fictiereeksen van eigen bodem gewerkt die exclusief op de nieuwe dienst zullen opduiken.

Wat zijn de slaagkansen?

Toen DPG Media het idee voor een eigen streamingplatform lanceerde, werden heel wat vragen gesteld bij de haalbaarheid van het initiatief. Zeker toen bleek dat geen enkel ander televisiebedrijf erin mee wou stappen. Als solospeler zou DPG Media te weinig programma-aanbod hebben om genoeg mensen tot een abonnement te verleiden. 

Het strikken van Telenet als partner geeft de slaagkansen van het project een enorme boost. Niet alleen krijgt de programmacatalogus een forse groeistuip, ook het abonneebestand neemt een vliegende start. De nieuwe streamingdienst pakt immers de ruim 430.000 klanten over die nu voor Telenet Play betalen. Maar ook nu nog blijft het afwachten of het aanbod sterk genoeg zal zijn om voldoende mensen te overtuigen om niet voor Netflix, Disney of Amazon, maar voor de Vlaamse variant te kiezen.