Pierre Gasly.
Volledig scherm
Pierre Gasly. © AP

Pierre Gasly wint zijn eerste GP ooit na knotsgekke race op Monza, Ferrari’s en Verstappen geven op

Formule 1De Fransman Pierre Gasly (Alpha Tauri) heeft de Grote Prijs van Italië gewonnen. Na een knotsgekke race haalde hij het voor Carlos Sainz en Lance Stroll. Lewis Hamilton eindigde zevende na een tijdstraf. Beide Ferrari’s moesten op hun thuiscircuit vroegtijdig opgeven, net als Max Verstappen. Voor het eerst sinds 1996 (Olivier Panis in Monaco) wint een Fransman een GP in de Formule 1. 

9 reacties

  • Erwin Van Roy

    4 jaar geleden
    Gasly is een mooie winnaar en verdiend dit volledig. Deze jongen is ook nuchter genoeg om te begrijpen dat dit er enkel door de stop and go kwam voor Hamilton. Wat wel opviel is dat naast de remonte van Hamilton ook Mercedes als enigste van de top teams punten haalde.
  • Marko Decandt

    4 jaar geleden
    Heb al veel forums gelezen en iedereen zegt dat dit sinds lang nog eens een leuke race was. Maar ik bekijk de race heel objectief en eerlijk gezegd vind ik de uitleg van al die mensen bedenkelijk. Enkel omdat de Mercedessen niet vooraan reden, vinden ze deze leuk. Want als je eigenlijk goed denkt, was er nog weinig actie heel het deel na de herstart. Enkel Raikkonen viel terug en Hamilton reed van laatste naar 7e. Dat was het enigste intressante nog. Al de rest bleef in treintje rijden.
  • Freddie HEREMANS

    4 jaar geleden
    Dat een race gestopt wordt bij een incident omdat de track onveilig is, is zeer terecht. Dat safety car rond rijdt met de bolides netjes achter zich, uitstekend. Maar dat bij herstart alle voorsprong, rondenlang oogebouwd, verdwijnt, is onrechtvaardig. Laat iedereen herstarten met dezelfde afstand van mekaar als voor het incident. Zou pad eerlijk sportief zijn.
  • Ronald De Smet

    4 jaar geleden
    Relaas van zeer laag niveau, kleuterklas waardig.
  • Jef joossens

    4 jaar geleden
    Eindelijk nog eens een race die de moeite waard was om te kijken. Ik was blij dat de grote eruit gewipt waren zodat de andere jongens ook eens konden vechten voor een podiumplaats en ze hebben gevochten ook.