©  Nick Hannes

Nederland versoepelt reisadvies voor provincie Antwerpen, maar niet voor stad Antwerpen

Nederland heeft het reisadvies voor de provincie Antwerpen aangepast van code oranje (alleen noodzakelijke reizen) naar code geel (let op, veilligheidsrisico’s). Dat betekent dat het niet meer nodig is om in quarantaine te gaan in Nederland wanneer je vanuit de provincie Antwerpen naar daar trekt. Maar voor de negen districten in de stad Antwerpen blijft wél de kleurcode oranje gehandhaafd: zij moeten dus nog altijd in quarantaine in Nederland.

Maar de beslissing van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken betekent niet dat er geen restricties meer gelden. Wie uit de Nederlandse provincies Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Flevoland en Limburg terugkeert, wordt door onze overheid geadviseerd om zich preventief te laten testen en 14 dagen in zelfquarantaine te gaan, al is dat niet verplicht.

Eind juli was het Nederlandse reisadvies voor de provincie Antwerpen bijgesteld naar oranje omdat het aantal coronabesmettingen, vooral in de stad Antwerpen, fors was gestegen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER