Brussels Design September belicht

De Contemporary Design Market vindt plaats in Tour & Taxis ©  amg

De coronacrisis heeft het team van Brussels Design September tot nadenken aangezet en daardoor zal het designfestival zich dit jaar van 10 tot en met 30 september richten op verandering. Dat uit zich met een focus op Belgische designers, een reflectie over verantwoordelijk consumeren en een herinterpretatie van de rol van de functie van objecten.

Bron: BELGA

De verandering binnen Brussels Design September behandelt drie thema’s. In de eerste plaats zal je dit jaar geen buitenlandse eregasten terugvinden op het programma. De schijnwerpers worden volledig gericht op vijftig jonge Belgische designers. Zij worden uitgebreid voorgesteld op de website en krijgen op 26 en 27 september in Tour & Taxis de kans om hun werken live te verkopen tijdens de Contemporary Design Market. Die maakt voor het tweede jaar op rij deel uit van de Brussels Design Market, de grootste vintage meubelmarkt van Europa.

Het Arts & Crafts parcours belicht met de kunst van het ambacht het tweede thema. Aan de hand van getuigenissen en animaties worden tijdens een twintigtal atelierbezoeken de creaties van de ambachtsman belicht.

Fenomeen ‘upcycling’

Tenslotte legt Brussels Design September de focus op het fenomeen ‘upcycling’. In deze wereld waar de grondstoffen steeds beperkter en duurder worden, is het essentieel om de materialen die bestemd zijn om te worden weggegooid, te bewaren, recycleren, herstellen en herwaarderen. Een vijftiental designers stellen deze dynamiek tentoon.

Een overzicht van de meer dan 100 evenementen die Brussels Design September organiseert is terug te vinden op www.designseptember.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen