©  Photo News

Antwerp geeft vijf jeugdspelers profcontract

Royal Antwerp FC denkt aan de toekomst. Maar liefst vijf spelers uit eigen jeugd tekenden vandaag hun eerste profcontract bij de Great Old. “Dat deze vijf jongens hun kans krijgen, is heel goed voor de club”, zegt beloftencoach Gill Swerts.

Abdel-Malik Aziz (17), Dieter Vanhees (17), Edon Murataj (18), Kenneth Bedie Boakye (16) en Zeno Van den Bosch (17) hebben hun eerste profcontract bij Antwerp beet. Murataj speelde al bij de U21 van beloftencoach Gill Swerts, de andere vier zetten nu ook de stap van de U18 naar de beloften.

De club ziet toekomst in de vijf youngsters en treden zo in de voetsporen van Robbe Quirynen en Ruben Geeraerts. “Drie jaar geleden zijn ze bij Antwerp al werk beginnen maken van een goede doorstroming uit de jeugd met Robbe en Ruben als voorbeelden. Dat deze vijf jongens hun kans krijgen, is heel goed voor de club”, zegt Swerts, die sinds vorig jaar de Antwerpse beloften onder zijn hoede neemt.

Swerts benadrukt dat de vijf jongens de komende jaren moeten gebruiken om te rijpen vooraleer ze de stap zetten naar het eerste elftal. “Uiteraard zijn de staf en ikzelf er om hen daarbij te helpen. Hoe ik de vijf zou beschrijven aan de hand van hun kwaliteiten? Dieter Vanhees is een centrumspits met een mooi profiel. Hij gebruikt slim de juiste looplijnen. Abdel-Malik Aziz is snelle aanvallende speler die op de flank uit de voeten kan. Snelheid is zijn troef. Edon Murataj is een technisch begaafde aanvallende middenvelder met een goede passeerbeweging. Zeno Van den Bosch is een betrouwbare centrale verdediger met een stevige inspeelpass. Kenneth Bedie Boakye is een centrale middenvelder die feilloos is in de balrecuperatie. Die laatste speelde trouwens ook al bij de U18 van de nationale ploeg.”

Bekijk hier het filmpje waarmee Antwerp de vijf kersverse profspelers aankondigde: