AFP
Volledig scherm
© AFP

Weinig besmettingen en nauwelijks doden: Zweden ziet zijn aanpak van het coronavirus bevestigd

Terwijl de rest van Europa zich zorgen maakt over een tweede of zelfs al een derde golf van het coronavirus, is in Zweden iedereen zen. Ondank het feit dat de aparte aanpak van het land veel kritiek kreeg, omdat er nauwelijks coronamaatregelen werden opgelegd, zijn er op dit moment weinig nieuwe bevestigde besmettingen en nauwelijks doden te melden.

20 reacties

  • Dany Corremans

    4 jaar geleden
    Zweden moesten geen mondkapjes dragen in hun bossen ( nergens trouwens ) Enkel gezonde lucht inademen . Hier krijgt men daar een boete voor als men in het bos wandelt zonder dat begeerde mondkapje .
  • Chris Van den Eede

    4 jaar geleden
    Zweden is niet overspoeld met toeristen en vermits ze zelf nergens welkom waren hebben ze ook geen terugkeerders. Eigenlijk is dat op zich een soort lockdown, dus niet te lichtvaardig conclusies trekken zou ik denken?
  • Patrick Marinus

    4 jaar geleden
    Fijn om te zien dat de meesten die reageren blijk geven van gezond verstand. Inderdaad, de bevolkingsdichtheid maar ook de discipline die de Zweden hebben opgebracht liggen aan de basis van het resultaat. Deze aanpak zou bij ons het omgekeerde effect hebben....
  • Gert Cauwenberg

    4 jaar geleden
    In tegenstelling tot wat andere lezers hier zeggen, is Zweden goed vergelijkbaar qua bevolkingsdichtheid met België. Bijvoorbeeld de regio Stockholm is ongeveer even groot, en met evenveel inwoners, als de provincie Antwerpen. Natuurlijk heeft Zweden daarnaast nog gigantische gebieden waar niemand woont, maar daar waar mensen wonen is het ongeveer even dicht bevolkt als hier. De twijfels over ons beleid zijn terecht - want het is bewezen slecht beleid.
  • Zee Groen

    4 jaar geleden
    Dergelijke artikels hebben nu niet veel nut. En wekken twijfel over ons beleid. Als wij het iets slechter doen met maatregelen dan betekent dit dat levensomstandigheden, gedrag e.a. anders zijn. Dan zouden wij het zonder maatregelen veel slechter hebben gedaan. Vergelijking op 1 moment heeft ook geen zin want de evolutiecurves kunnen niet synchroon lopen. Frankrijk doet het slecht: hoe gaan ze met elkaar om (veel geknuffel), .... Als de immuniteit kort duurt dan is groepsimmuniteit een kwakkel.