Egan Bernal, gisteren op de
Volledig scherm
Egan Bernal, gisteren op de © AFP

Falende Bernal is exponent van malaise bij INEOS: “Natuurlijk waren Froome en Thomas ‘pissed’ over hun niet-selectie”

Tour de FranceEen pijnlijke uppercut. Méér dan zeven minuten verloor INEOS-kopman Egan Bernal (23) gisteren op de andere favorieten. Een afgang voor de uittredende winnaar en tekenend voor de malaise bij de Britse ploeg. “De Tour-ploeg ligt niet in de lijn van de selecties van de voorbije jaren. De grote namen moet je altijd meenemen”, vindt ex-Tourwinnaar Bradley Wiggins.

5 reacties

  • Freddy van Puymbrouck

    4 jaar geleden
    Wat vooral opvalt is dat de ganse Ineos ploeg slecht rijd, en wat zeker opvalt is dat bij Jumbo-Visma iedereen heel goed rijd, hoe is het toch mogelijk.
  • Bernard Deplacie

    4 jaar geleden
    Meten is weten... voor de tv met stopwatch. Ik denk dat v Aert meer sec aan kop sleurt op steilste stukken dan anderen . En dan nog met Brrnal toekomen
  • erik blommaert

    4 jaar geleden
    Denk dat ze nu al een bod op Evenepoel aan het voorbereiden zijn
  • Diego Pepre

    4 jaar geleden
    Erna is altijd gemakkelijk praten natuurlijk. Ik had Froome er ook uitgehaald. Thomas niet. Carapaz had ik zijn giro laten verdedigen. Nu denk ik wel dat Thomas meedoet voor eindoverwinning in Giro. Froome zijn niveau moet nog sterk omhoog voor vuelta maar hij heeft nog wat tijd. Als Ineos beide wint spreken we al volledig anders over hun beslissing.
  • Gerrit gasthuis

    4 jaar geleden
    Froome is 35 en het dynamo wielrennen is echt verleden tijd