Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Joel Hoylaerts / Photonews

Ministers, hier liggen jongeren wakker van

Vlaamse kinderen en jongeren liggen vooral wakker van gelijke kansen, klimaat, mentaal welzijn, mobiliteit en armoede. De Vlaamse Jeugdraad, de officiële adviesraad van de Vlaamse regering, laat jongeren binnenkort mee kiezen welke van deze thema’s hoog op de politieke agenda moeten komen.

16 reacties

  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    Etienne,uw wetenschappelijke ongeletterdheid terzijde,weet dat niets ondernemen rond midden 21ste eeuw jaarlijks 9,5miljard zal kosten terwijl wel iets ondernemen net winst geeft in jobs die gekoppeld zijn aan herstel van onze natuur,omgeving.Zo iets noemt men lange termijnvisie..iets waar rechts flink in tekortschiet.
  • paul piens

    4 jaar geleden
    Is diezelfde jeugd dan ook bereid om zelf massaal in te leveren op hun luxe-spulletjes? Dat ze de werkgevers willen verplichten om telkens aan te tonen waarom ze iemand aannemen of niet, lijkt me een dictatoriale zet. Het zal toch altijd als discriminatie gezien worden omdat ze dat zo willen. Iedereen die een job misloopt kan roepen dat zij gediscrimineerd worden.
  • Zee Groen

    4 jaar geleden
    Beste Etienne Van Eetvelde, inderdaad. Kinderen zeggen te gemakkelijk wat je hen inlepelt dat ze moeten zeggen. Je bent in een periode zeer beïnvloedbaar, kijk maar naar de Hitler jeugd e.a. . Ik heb het zelf ook ervaren: eenmaal je 23-25 bent besef je in hoe men je heeft gemanipuleerd. Als volwassene kinderen voor je kar spannen om aan politiek te doen of andere bedoelingen is ongehoord. Daarom hebben degenen die achter de jeugdacties voor het klimaat staan het bij mij definitief afgedaan.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Maar eens in beroepsleven of politiek zijn ze het allemaal vergeten (lees geen interesse meer) en telt ook maar een ding ,dik hun maandelijkse wedde.
  • Marcel Bontinck

    4 jaar geleden
    Ze liggen zeker niet wakker van wie gaat dit betalen.Zodra ze afgestudeerd zijn willen ze zo veel mogelijk verdienen liefst op het zweet van iemand anders die niet zo lang naar school geweest is.