"Mike krijgt het voor elkaar", beloofde Bloomberg toen hij zelf nog presidentskandidaat was.
Volledig scherm
PREMIUM
"Mike krijgt het voor elkaar", beloofde Bloomberg toen hij zelf nog presidentskandidaat was. © AP

Hoe Miljardair Michael Bloomberg het Witte Huis kan kopen voor Biden

De Amerikaanse miljardair Michael Bloomberg gaat 100 miljoen dollar (zo’n 84 miljoen euro) spenderen aan de verkiezingscampagne van Joe Biden. Een som die volledig naar Florida gaat. Daar staat Biden nu lichtjes op kop en het is al bijna een eeuw geleden dat een Republikein er verloor en toch nog president kon worden.

6 reacties

  • Jan Ooms

    4 jaar geleden
    Even ter vergelijking. De Trump campaign heeft in totaal om en bij een miljard opgehaald, en hier al rond de 800 miljoen van gespendeerd.
  • Hans Mannaerts

    4 jaar geleden
    In de VS kosten verkiezingen honderden miljoenen dollars. En daar hebben de kandidaten niet eens veel aan te zeggen. Iedereen kan en mag campagne voeren voor een kandidaat. De enige regels rondom financiering bestaan van hoeveel geld je zelf aan de campagne mag geven, maar er is geen enkele beperking op het zelf campagne voeren. Vandaar dat het meeste geld rondgaat in politieke actie commitees die de reclame aanmaken en verspreiden voor de kandidaten.
  • Gerd Peeters

    4 jaar geleden
    En dat is dan ook nog eerlijk zeker?
  • willem piening

    4 jaar geleden
    Hoeveel? Waar gaan deze millioenen dan naar toe? kopen ze dan stemmen? een eerlijke stembeursgang is dit dus niet. Kopen de Russen en Chinezen dan ook stemmen om zich te mengen? Hoe absurt.
  • philippe vander haeghen

    4 jaar geleden
    Hij zou beter zijn geld aan de slachtoffers van de bosbranden geven. Nu gooit hij gewoon 100 miljoen in de vuilnisbak...