AP
Volledig scherm
© AP

Lof voor aanpak coronavirus in Afrika: cijfers merkelijk lager dan in Europa, Azië en Amerika

Ook in Afrika woedt het coronavirus nog altijd. Sinds februari telt het continent zo’n 1,4 miljoen bevestigde gevallen en 34.000 coronadoden, beduidend lager dan in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika. Het aantal nieuwe besmettingen blijft er bovendien momenteel dalen. De directeur van het Afrikaanse Agentschap voor Volksgezondheid prijst Afrika voor de lage cijfers en benadrukt dat het niet om “onderrapportering” gaat.

18 reacties

  • Ron Leclerc

    4 jaar geleden
    Ja maar op de kaart van buitenlandse zaken is gans Afrika rode zone. Wat is er nu waar en wie liegt er.
  • eric meers

    4 jaar geleden
    Amper hospitalen en 1 dokter per 10.000 inwoners , honderden dorpen waar nog nooit een dokter gepasseerd is , wie zou hier dan covid 19 zieken of doden gaan registreren . Hier vergelijkt men gewoon appelen met peren .
  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    Wat ze er niet bijvertellen is de economische tot die dat continent betaalt. Hoeveel extra mensen gaan omkomen van honger?
  • Leo Peeters

    4 jaar geleden
    Wij verblijven in Egypte van eind vorig jaar , en veronderstellen dat de avondklok die hier nog altijd telt een grote bijdrage heeft geleverd voor die lagere cijfers .
  • Alain Luppens

    4 jaar geleden
    Zou graag eens weten hoeveel er dat continent getest wordt? Als je niet of minder tests doet, zal je ook geen of minder gevallen hebben...