Jeff Bezos en zijn ex-vrouw MacKenzie Scott.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeff Bezos en zijn ex-vrouw MacKenzie Scott. © © Getty

Rijkste vrouw ter wereld én gulste weldoenster: MacKenzie Scott, ex-vrouw van Amazon-baas, geeft fortuin na scheiding liever weg

CelebritiesHoe word je de rijkste vrouw ter wereld? Door te scheiden van de rijkste man ter wereld. Al doet die vaststelling MacKenzie Scott (50) ook oneer aan. Zeker in de beginjaren timmerde ze samen met haar ex Jeff Bezos aan het succes van de onlinegigant Amazon. Nu laat ze weten dat ze het merendeel van haar 68 miljard dollar (57,3 miljard euro) aan goede doelen zal wegschenken. 

11 reacties

  • Peter Peeters

    3 jaar geleden
    Gemakkelijk met het geld van uw ex en dan ook nog 10 miljard overhouden.
  • wim helsen

    4 jaar geleden
    Als de rijker iets weggeven worden ze er meestal veel beter van
  • paul van gele

    4 jaar geleden
    Als ze het dan zelf uit deel aan de mensen die het nodig hebben. Maar nooit via een organisatie want dan blijf er teveel aan de handjes plakken hoor.
  • Kurt Bourdeaux

    4 jaar geleden
    Goh ja gul, moest ik 57 miljard hebben, ik kan er 56 wegschenken en nog nooit moeten denken aan iets. Met zo'n cijfers kan je al eens gul zijn...
  • Philip Coorens

    4 jaar geleden
    Ongelooflijk, dat zo een mensen nog bestaan... en gelijk heeft ze! alles is vergankelijk, geld, macht en leeftijd... maar je ziel blijft voortbestaan... heb je weinig heb je ook weinig te verliezen hé :)