Camaïeu vindt geen koper in België

De winkels van de Franse modeketen Camaïeu hebben geen overnemer gevonden in ons land. Dat meldt de Franstalige christelijke bediendebond CNE aan Belga. Woensdag zou het faillissement van de keten worden uitgesproken.

Volgens de vakbond werd het nieuws maandag op een ondernemingsraad bekendgemaakt. De aangestelde gerechtsmandataris nam tevergeefs contact op met 48 Belgische en Europese modeketens voor een overname van de 25 winkels.

De Franse keten raakte door de coronacrisis in de problemen en kon geen overheidslening vastkrijgen. Daardoor moest het in mei bescherming tegen zijn schuldeisers vragen. Uiteindelijk werd er toch een overnemer gevonden voor het bedrijf, maar de Belgische winkels pasten niet in de plannen van een Franse koper.

Schulden

Daarop werd een zoektocht gestart naar kandidaten voor de Belgische winkels en de 120 werknemers in ons land, maar die is dus niet gevonden. Woensdag zou de keten officieel failliet zijn in België.

Het bedrijf zat wel al van voor de coronacrisis in de problemen. Zowel in 2016 als 2018 kreunde het bedrijf onder de vele schulden en moest het die heronderhandelen met zijn schuldeisers.

Meer