© BELGA

Sneeuw in Limburg vanaf middernacht

Al de hele week wordt er over gespeculeerd en vanaf middernacht zal het ook effectief gebeuren: het gaat sneeuwen. “Geen 10 centimeter, maar er zal morgenvroeg en zeker zaterdagochtend op verschillende plaatsen in Limburg een laagje van enkele centimeters sneeuw liggen”, zegt HBvL-weerman Michel Nulens

Hanne De Belie

“Namiddag en vanavond gaat er nog behoorlijk wat regen vallen. Vooral vanavond gaat het hard waaien, met rukwinden tot 70 of 80 kilometer per uur”, waarschuwt Nulens. “Na middernacht maakt de depressie plaats voor koude lucht, die voor smeltende sneeuw en sneeuw zal zorgen. Door de vele regen is alles nat en zal het wel even duren voor het blijft liggen. Maar tegen vrijdagochtend zal het er wel wit uitzien. Ik verwacht een laagje van 1 of 2 centimeter. Overdag stijgen de temperaturen tot 4 graden, waardoor de meeste sneeuw zal smelten. Er zal wel opnieuw smeltende sneeuw vallen, die ’s avonds weer overgaat in sneeuw. De meeste sneeuw wordt in de nacht van vrijdag op zaterdag verwacht. Tegen zaterdagochtend zal op verschillende plaatsen in Limburg een laagje van enkele centimeters sneeuw liggen. Zaterdag overdag wordt het koud en is er nog steeds kans op sneeuw. Ook zondag kunnen er nog sneeuwbuien zijn, die lokaal vrij intens kunnen zijn.”

Ook volgende week wordt het een winterse week. “Zeker wat de temperaturen betreft: ’s nachts kan het kwik zakken tot - 6 graden”, zegt Nulens. “Het blijft waarschijnlijk wel droog. Overdag wordt het koud, maar is er kans op behoorlijk wat zonneschijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer