Wie stuurt kaartje naar hartpatiëntje Rune?

© if

Rune Schaillie (2), het jongetje uit Sint-Gillis naar wie het Rune Fonds genoemd werd, wordt vandaag donderdag geopereerd in het UZ Gasthuisberg in Leuven. Om hem in het ziekenhuis wat afleiding te bezorgen, roept zijn mama op hem te steunen met een kaartje.

svov

“Rune ondergaat hopelijk zijn laatste openhartoperatie. Hij zal een hele tijd in het ziekenhuis verblijven”, vertelt Marcel Schaillie, papa van Rune. “De activiteiten van het Runefonds worden voor een maandje stilgelegd.”

Dat fonds hebben de ouders van Rune in samenwerking met het Leuvens universiteitsfonds opgericht om het onderzoek naar hartafwijkingen bij pasgeborenen vooruit te helpen. “Op 30 april 2014 werd Rune geboren met een ernstige hartafwijking. Bovenop de problemen met zijn hart kreeg Rune de voorbije maanden ook af te rekenen met de ene ziekte na de andere. Hij werkte de hele reeks infecties af in nog geen drie maanden tijd, maar hij is blijven vechten”, zegt mama Yentl De Bock. “Bij de laatste operatie was het bang afwachten of hij het zou halen.”

Mensen die dat willen, kunnen het gezin steunen. “Rune houdt van kaartjes krijgen. Daarom willen we aan iedereen vragen om hem eentje te sturen. Het zal hem helpen bij het herstel.”

De kaartjes mogen verzonden worden naar UZ Leuven, afdeling kindercardiologie, t.a.v. Rune Schaillie, Herestraat 49, 3000 Leuven.

INFO

www.runesverhaal.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen