Na een bewogen donderdagnacht volgde een heel sombere vrijdagavond in Leuven.
Volledig scherm
Na een bewogen donderdagnacht volgde een heel sombere vrijdagavond in Leuven. © Vertommen

Vaccin voor iedere Belg tegen eind 2021 - Voor het eerst meer dan 100.000 nieuwe besmettingen op één dag in Europa - Rustige vrijdagavond na vroege sluiting cafés

De federale en de deelstaatregeringen in ons land nemen verstrengde maatregelen om de opmars van het coronavirus in te dijken. Naast de algemene regels, wordt het aantal nauwe contacten beperkt tot drie per maand buiten het eigen gezin. De cafés in het hele land gaan vanaf vanavond om 23 uur dicht. In Brussel hebben de cafés vanaf gisteren al de deuren voor een volledige maand gesloten. Lees in dit liveblog de laatste ontwikkelingen over het coronavirus.

68 reacties

  • ronny meuris

    4 jaar geleden
    Als iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid oppakt ipv anderen te beschuldigen komt het wel in orde. En toen werd ik wakker ...
  • Johan De Cauwer

    4 jaar geleden
    De gemiddelden uit het verleden vertekenen de toestand: Volgens Worldometers overleden gisteren 25 mensen en werden er meer dan 5000 besmettingen vastgesteld. De bevolking wordt kalm gehouden met oude cijfers...
  • kris vdnees

    4 jaar geleden
    Ik ben die reacties op vakantieganges kots maar dan oon kotsbeu. Waar kan ik mijn vakantiefoto's kwijt. En wie wil die publiceren? Zo kunnen al die onnnozelaars, cricasters es zien hoe kalm en veilig het is hier in Tenerife. Bizar toch als het de fout van de juli vakantiegangers is dat er nu pas half september en oktober zo n covid opstoot is. Denk dat het elders ligt. Hou jullie zuipende kinderen al es binnen en geef ze een goede opvoeding beste ouders
  • Staf Coppens

    4 jaar geleden
    1 keer is het Maart, dan Juli 2021. Beter deze dingen posten als er effectief een vaccin is want het blijven gissen naar datums is voor niemand goed.
  • Johan Van Biesen

    4 jaar geleden
    Volgens het CDC dienen maskers tot niets, hebben alle Covid doden verleden jaar het griepvaccin gekregen, en is een vaccinatie tegen de domheid in de maak, dat laatste is sarcastisch bedoeld hè.
  1. KIJK. Ontvoerde vrouw gered door boodschap op papiertje dat ze door het raam op straat kon gooien

    KIJK. Ontvoerde vrouw gered door boodschap op papiertje dat ze door het raam op straat kon gooien

    In de Franse stad Montpellier is een ontvoerde vrouw teruggevonden dankzij een aandachtig koppel. Het koppel vond een briefje op straat met een duidelijke boodschap: “Ik word vastgehouden. Bel de politie alstublieft.” Doaa en Kévin weten eerst niet wat hen overkomt en twijfelen of het niet om een grap gaat. Het koppel beslist het briefje uiteindelijk toch serieus te nemen en overhandigt het aan een politiepatrouille. Daarop treft de politie op het adres dat op het papiertje staat weldegelijk een ontvoerde vrouw aan. Ze werd ook geslagen door haar partner.
  2. EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”

    “Het is net een beerput die open is gegaan”, zegt Bé De Meyer (60), die 16 jaar lief en leed deelde met de in opspraak gekomen Eddy Snelders (65). Deze week kreeg ze een zoveelste slag in haar gezicht. Via de media vernam ze dat hij al op zijn achttiende veroordeeld werd wegens openbare zedenschennis. “Zo pijnlijk”, zegt ze. Want ook dat wist ze niet. Net zoals ze nooit heeft geweten dat Snelders jarenlang hun gezin, familie en vrienden stiekem filmde op het toilet of in de douche. “Het is precies alsof ik iemand anders heb gekend.”