De bewoners zijn intern opgevangen.
Volledig scherm
De bewoners zijn intern opgevangen. © Marc Baert

Brand in woonzorgcentrum: twee bewoners naar het ziekenhuis

BrusselAcht bewoners van een rusthuis in Brussel hebben een rookvergiftiging opgelopen bij een brand. Twee ouderen liggen in het ziekenhuis. Drie politiemensen raakten bevangen door de rook toen ze hielpen bij de evacuatie. 

  1. CD&V Brussel wil meer politie en drugspreventie om de veiligheid te garanderen: “Je veilig voelen op straat zou een evidentie moeten zijn”
    PREMIUM

    CD&V Brussel wil meer politie en drugspre­ven­tie om de veiligheid te garanderen: “Je veilig voelen op straat zou een evidentie moeten zijn”

    Maandagmiddag stelde CD&V Brussel aan metrostation Ijzer haar campagne voor omtrent de Brusselse veiligheid. Zowel partijvoorzitter Sammy Mahdi Mahdi en lijsttrekkers Benjamin Dalle en Bianca Debaets waren aanwezig om 14 veiligheidsmaatregelen voor te stellen. Het metrostation is geen toevallige keuze; het is een plek die symbool staat voor de drugsproblematiek in de hoofdstad. Op de agenda staan onder andere een verdubbeling van het aantal wijkagenten, meer investeren in politie en een fusie van de Brusselse politiezones. “Mensen moeten terug in alle veiligheid hun kinderen naar school kunnen brengen of de auto kunnen parkeren zonder dat onze ruiten ’s ochtends ingeslagen zijn.”
    Stad Brussel
  2. Bedevaarders komen aan in Halle na tocht van 16 uur: “Dit is een echte overwinning voor ons”
    PREMIUM

    Bedevaar­ders komen aan in Halle na tocht van 16 uur: “Dit is een echte overwin­ning voor ons”

    Het bedevaartseizoen is weer van start gegaan en dat was te merken op de Grote Markt in Halle. Zaterdag 5 mei kwamen er honderden bedevaarders aan in Halle. De verschillende groepen kwamen uit West-Vlaanderen, uit de streek rond Kortrijk. Ze werden allemaal warm onthaald met een groot applaus. “Mijn grootvader en vader waren ook bedevaarders die telkens naar Halle kwamen”, vertelt Bert Pauwels.
    Halle