BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Van ambulancier tot lesgever in woonzorgcentra: zo springt leger bij in strijd tegen coronavirus

Net zoals in de eerste golf van de corona-epidemie in ons land, worden ook nu weer mensen en materiaal van het ministerie Defensie ingezet op het terrein om steun te verlenen aan woonzorgcentra en ziekenhuizen. Een overzicht.

0 reacties

  1. Beruchte tafelschuimer legt achterpoortje in wetgeving bloot: “Alcohol drinken op café en niet betalen? Hoezo kan je daarmee wegkomen?”
    PREMIUM

    Beruchte tafelschui­mer legt achter­poort­je in wetgeving bloot: “Alcohol drinken op café en niet betalen? Hoezo kan je daarmee wegkomen?”

    Bizarre kronkel in de wetgeving. Wie op café enkel alcoholische drankjes nuttigt en daar niet voor betaalt, kan ook nadien niét door een rechter tot betalen veroordeeld worden. Die wel erg vreemde wet komt nu aan de oppervlakte nadat berucht tafelschuimer Bart V. blijft toeslaan, nu in Kortrijk. Cafébazen vinden het absurd, net zoals federaal parlementair en Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld, Team Burgemeester). “Ik bereid zo snel mogelijk een wetsvoorstel voor om dit recht te zetten.”
    Kortrijk
  2. Hoe één deurwaarder de ‘schuldindustrie’ aan banden wist te leggen: “Gedaan met mensen kopje-onder te duwen”
    PREMIUM

    Hoe één deurwaar­der de ‘schuldin­du­strie’ aan banden wist te leggen: “Gedaan met mensen kop­je-on­der te duwen”

    Vandaag stemt de Kamer een wet die heel wat mensen met schulden zal helpen. “Een revolutie en uniek in Europa”, meent Patrick Van Buggenhout. Hij is zelf deurwaarder, maar vocht de voorbije jaren hard om de schuldindustrie aan banden te leggen. Met succes. “Op korte tijd zijn er drie wetten gestemd die het leven van honderdduizenden mensen zal veranderen, en die de overheid veel geld zal opbrengen én besparen.” Wat verandert er voor mensen met schulden?