© rr, vln

Gevluchte doodrijder woonde en stichtte gezin in Rotterdam

De doodrijder van de toen 21-jarige David Durie, die donderdag opgepakt werd in Rotterdam, woonde al een tijdje in de Nederlandse stad en had daar zelfs een gezin gesticht. Dat vertelde zijn vader Freddy Durie (61) aan Het Laatste Nieuws, nadat hij ook in Het Nieuwsblad al wanhopig zijn verhaal had gedaan.

Guy Stevens

© vln

De 31-jarige Nathan Legein uit Veurne veroorzaakte in In januari 2011 een zwaar ongeval, waar zijn 21-jarige vriend David Durie om het leven kwam. Het leverde de man een celstraf van vijf jaar op. Nog voor de hij zijn straf te horen kon krijgen voor de rechtbank, vluchtte hij.

Jarenlang bleef de man onvindbaar voor het gerecht en wist hij zijn straf dus te ontlopen. Het leidde deze week nog tot een noodkreet van Freddy Durie (61), de vader van het slachtoffer. Onder meer via een brief naar het gerecht en minister van Justitie Koen Geens, smeekte hij om Nathan Legein op te sporen.

© rr

“Ongelooflijk, maar waar: de procureur des konings zelf deelde me mee dat Legein in de loop van donderdag in Rotterdam werd gearresteerd. Ik geloofde mijn oren niet. Hij zat dus niet meer in Congo, waar hij blijkbaar eerst naartoe was getrokken, maar veel dichter bij huis. Erger nog: we hebben via Facebook ontdekt dat hij de voorbije jaren zelfs in Limburg is geweest.”

De nu 31-jarige man is inmiddels getrouwd, vertelt Durie nog, en zal zijn straf dus moeten uitzitten. In Het Laatste Nieuws voegt hij daar nog aan toe dat Nathan Legein al enige tijd in Rotterdam verbleef. “Hij stichtte er een gezin en trok er zich niets aan van ons verdriet en zijn straf. Die kerel barst van de leugens. Zijn beste vriend? Hij was niet meer dan een kennis van David. Spijt? Geloof ik niets van. Na het ongeval zou hij uitleg komen geven. De weg was nat en er lag modder. Allemaal niets van aan. We hebben lang moeten tandenknarsen tot het gerecht hem eindelijk zou vinden. Dat is nu gebeurd. Volgende week ga ik langs bij de procureur om de gang van zaken van de voorbije jaren te bespreken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER