Premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) zijn dé gezichten van het coronabeleid van de regering.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) zijn dé gezichten van het coronabeleid van de regering. © Photo News

Vertrouwen in federale overheid voor het eerst in stijgende lijn

Bijna de helft van de deelnemers aan de Grote Coronastudie van de UAntwerpen heeft sinds kort wat meer vertrouwen in de manier waarop de verschillende overheden de coronacrisis aanpakken. Vooral het vertrouwen in de federale overheid heeft een boost gekregen, melden de onderzoekers dinsdag.

57 reacties

  • eric de baene

    3 jaar geleden
    Wie ga dit geloven ...?Statistiek gemaakt door links zeker ???De nep regering niet verkozen Niet te vertrouwen die kwalen !
  • Moehmena Rahous

    3 jaar geleden
    Ik zag de corona-studie dinsdag over het hoofd.  Mijn vertrouwen hebben deze regeringen niet. Er is geen reden voor omdat zowat dezelfde politiekers de vorige chaos-regering verder zetten.  Zij hadden voldoende tijd er voor te zorgen dat onze ziekenhuizen niet in de huidige bezettingsproblemen kwamen.  En Belgie staat sedert de aanvang van de covid-19 crisis nog steeds op de hoogste posities wereldwijd, wat betreft covid-doden en besmettingen.  Waarom dan vertrouwen?
  • Marcel Willems

    4 jaar geleden
    Deze regering is niet links noch rechts ,is een regering die de grote meerderheid van de bevolking vertegenwoordigd.Daarnaast bewijst ze dat momenteel dat dit de beste regering is die we in jaren hadden.En dat Vlaams of Waals gedoe hebben wen iet nodig ,zie wat de deelregeringen gedaan hebben tot nu toe  ,enkel veel geld kosten voor niets.Nieuwe staatsshervorming is nodig om terug naar het federale te gaan 
  • HUGO Wils

    4 jaar geleden
    Deze linkse regering is het chouchouke van de media die opvallend enkel het goede nieuws in de kijker zetten.Wacht maar tot de facturen in de bus van de middenklasse gaan beginnen vallen;Zij zullen diegenen zijn die het uitgestrooide geld dat er niet is terug gaan mogen betalen!
  • Arie Verwimp

    4 jaar geleden
    We zullen nog eens spreken als de facturen moeten betaald worden en ze zullen het zeker gaan halen bij de midden klasse..enik heb ondertussen nog altijd mijn belastingsbrief niet ontvangen waar ik zou terugtrekken...dus dat wordt ook al achtergesteld...nee het is niet mijn regering.