De woning van Robert D.K. op de Oude Steenweg in Grobbendonk, waar de mislukte drugsdeal plaatsvond. © Hans Otten

Celstraffen tot vijf jaar voor ripdeal met dodelijke afloop

Grobbendonk -

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft gevangenisstraffen tot vijf jaar uitgesproken in een dossier van een ripdeal met dodelijke afloop in Grobbendonk. Bij de mislukte drugstransactie kwam een 47-jarige Let om het leven.

De feiten deden zich op 29 september 2017 voor in een woning op de Oude Steenweg in Grobbendonk. Drie Surinamers zouden er zes kilo cocaïne kopen van de Let. Tijdens de drugsdeal ontstond er een discussie waarop een van de kopers de Letse drugsverkoper doodschoot. De Surinamers vertrokken nadien met zowel het geld als de drugs.

De moord op zich wordt later nog voor het hof van assisen behandeld. Maar de bewoner van het pand en vier andere tussenpersonen die de drugsdeal hadden geregeld, stonden terecht voor de correctionele rechtbank op verdenking van handel in cocaïne. De bewoner van het pand krijgt, net als een andere tussenpersoon, een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar en een boete van 8.000 euro.

Nog een andere tussenpersoon, een vijftiger uit Antwerpen, is veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van vijf jaar. De rechtbank heeft ook zijn onmiddellijke aanhouding bevolen. Voor de twee overige beklaagden zal het vonnis pas later geveld worden in een ander dossier rond drugshandel. (blg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Turnhout