Ontwikkelingspsychologe Inge Glazemakers.
Volledig scherm
PREMIUM
Ontwikkelingspsychologe Inge Glazemakers. © Getty Images, rv

Hebben je kinderen het ook moeilijk met de huidige situatie? Psychologe geeft advies: “Benadruk dat iedereen in hetzelfde schuitje zit”

We zijn intussen acht maanden na de eerste lockdown, maar sporten is alweer uit den boze, je mag maximaal met vier buiten afspreken en het ziet ernaar uit dat we Sinterklaas en andere feestdagen niet in familiekring zullen vieren. Hoe blijf je al dat minder leuke nieuws brengen aan je kroost? En hoe hou je kinderen en jongeren gemotiveerd om zich aan de regels te houden? “Sta in deze moeilijke periode stil bij wat wél nog kan”, weet ontwikkelingspsychologe Inge Glazemakers. Zij legt uit hoe je als gezin deze moeilijke tijd zo goed mogelijk doorstaat.

4 reacties

  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    experten zijn wellicht  degenen die als kind de oorlog meegemaakt hebben en in de jaren 50 opgroeiden, Zij leerden werken en sparen, kweekten wilskracht, karaktersterkte, geduld uithoudingsvermogen en veelzijdige interesses. Leggen we daarmee de lat te hoog voor de huidige jeugd ? 't Is ook niet omdat men tegenwoordig "pedagogie" studeert dat men zich "expert" moet gaan noemen :-)  
  • Tuur schiepers

    3 jaar geleden
    Het is voor een groot deel aan deze "experten" te danken dat we een generatie watjes aan het kweken zijn. Triest.
  • Herman De Gent

    3 jaar geleden
    Misschien moeten ze hun kinderen wat meer beelden laten zien van hoe het eraan toegaat in oorlogsgebieden hedendaags. Ik denk niet dat velen van die 'gestresseerde' kinderen sterk genoeg zijn om zo'n situaties te overleven. Je oogst wat je zaait en met de niet autoritaire opvoedingen, zoals dat nu toepasselijk is, zal je zeker en vast geen sterke karakters vormen.
  • Jos Ramaekers

    3 jaar geleden
    Hier geen probleem met de kinderen.zij doen wielrennen.en gaan nog elke dag trainen.al zijn er geen wedstrijden meer door corona.