Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Opluchting en bedenkingen omtrent heropening winkels

De Vlaamse werkgeversorganisatie Voka is tevreden dat de niet-essentiële winkels weer open kunnen. Dat zal de economische schade beperken. Voor de sectoren en bedrijven die gesloten blijven of nauwelijks activiteit hebben, moeten de steunmaatregelen voldoende verlengd en versterkt worden om faillissementen en jobverlies te beperken, luidt het. Dat zeggen ook Unizo en het Nationaal Syndicaat van Zelfstandigen (NSZ). Zij betreuren echter dat klanten alleen moeten gaan winkelen. NSZ waarschuwt voor grenstoerisme nu mensen met contactberoepen nog steeds niet aan de slag mogen.

12 reacties

  • Amelia De Ridder

    3 jaar geleden
    Ook cafés zouden open moeten kunnen, alleen buiten, gezellig een koffietje drinken met eigen bubbel, tafels van max 4 personen, terrasverwarmer en een dekentje zoals er nu al vele cafés deden voor de rokers. Winkels zijn de echte broeiaarden, daar houdt niemand zich aan de regels.  Gisteren nog gezien lange wachtrijen bij Action je moet goed zot zijn om daar nu naartoe te gaan, ze hebben trouwens ook een online shop dus waar zit probleem om thuis te winkelen??
  • monique kelber

    3 jaar geleden
    Honden mogen zien waar ze lopen, maar mensen met een mondmasker op dat telkens voor mijn wimpers kruipt en haar dat al over mijn wenkbrauwen hangt moeten nog tot in januari wachten om naar de kapper te gaan, een goede minister voor dierenwelzijn. Een gevaar wanneer u van de trein stapt met die hoge trede.Kappers werkten wel op afspraak met de nodige regels, mondmasker, plexiglas, handgel en handschoenen aan en de deur open voor de luchtcirculatie.Dus blijf in uw kot of val over uw voeten.
  • Georg Lange

    3 jaar geleden
    Misschien eens kijken wat nu in Brugge en Brussel gebeurt. Honderden/duizenden op straat. Als de winkels open zijn zullen de straten weer vollopen. Remember de winkelstraten van voor de lock-downs. Bekijk de beelden van vandaag in Maastricht. Ik gun het de handelaars. En het is zeker niet dat in de winkels het besmettingsgevaar het grootste is, maar men moet ook eerst in zo een winkel geraken.
  • pierre de smet

    3 jaar geleden
    Wat mij erg stoort is dat er geen zwaardere maatregelen worden genomen tegen hen die ( of ze goed zijn of niet ) aan alles hun voeten vegen wat de covid regels betreft . Maar de brave mevrouw of meneer die per ongeluk zijn of haar masker niet op heeft die zullen wel een kleine boete mogen betalen .
  • freddy vandersmissen

    3 jaar geleden
    Proficiat Dorine Dewitte,Het is door egoisten als u dat we in deze miserie blijven zitten !!Ge moogt fier zijn op u eigen .Echt een voorbeeld voor de jeugd !!Nogmaals proficiat,doe zo verder.