© AFP

Vrouw start rechtszaak tegen Trump wegens seksuele aanranding

Een Amerikaanse vrouw heeft een rechtszaak aangespannen tegen Donald Trump. Ze beweert seksueel aangerand te zijn geweest door de verkozen president. Dat laat haar advocaat Gloria Allred dinsdagavond weten. Later dinsdag volgt een persconferentie waarin wellicht meer details bekend zullen raken over de aard van de zaak.

jdb

Kort voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen werd Donald Trump al door minstens twaalf vrouwen beschuldigd van ongewenste intimiteiten, iets wat de man staalhard bleef ontkennen.

Slechts één persoon startte een rechtszaak tegen de verkozen president, maar liet haar klacht later vallen omdat ze haar identiteit liever niet wou prijsgeven.

Kleedkamerpraat

De klachten kwamen er nadat een video uit 2005 was uitgelekt waarin Trump beweerde dat hij vrouwen zomaar bij hun geslachtsdeel kon grijpen. “Gewoon, omdat ik beroemd ben”, klonk het nog in de video.

Enkele minuten na de publicatie van de video bood Trump in een verklaring zijn verontschuldigingen aan. “Het was fout en ik verontschuldig me. Dit was kleedkamerpraat, een privégesprek van jaren geleden”, zei hij daarover.

Persconferentie

De vrouwen die in oktober met hun verhaal naar buiten kwamen, werden toen ook al vertegenwoordigd door Gloria Allred. Samen met haar cliënt zal ze dinsdag een persconferentie geven, waarin wellicht meer details bekend zullen raken over de rechtszaak die ze zullen aanspannen.

Na het ‘golden-shower’-incident vorige week is dit nog maar eens slecht nieuws voor Donald Trump, die vrijdag de eed aflegt als 45ste president van de Verenigde Staten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER