Morgan Keane (25) was vlakbij zijn huis hout aan het hakken, toen hij werd neergeschoten.
Volledig scherm
Morgan Keane (25) was vlakbij zijn huis hout aan het hakken, toen hij werd neergeschoten. © Shutterstock/RV

Twintiger doodgeschoten tijdens jacht op wilde zwijnen

In Frankrijk is een twintiger doodgeschoten tijdens een jacht op wilde zwijnen. Morgan Keane (25) was hout aan het hakken om zijn huis te verwarmen. Hij bevond zich op slechts 100 meter van zijn woning. De 30-jarige schutter is aangeklaagd wegens onvrijwillige doodslag.

4 reacties

  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    Hout hakken of verzamelen op het Franse platteland doe je best in de voormiddag bij volle zon. Nooit bij valavond en zeker niet als er mist is. Dat zijn gouden regels. Bij sommigen begint de bush al wanneer ze uit hun deur stappen bij wijze van spreken. Zeker als ze een beetje afgelegen wonen. De ene jachtgroep regionaal is ook de andere niet. Er zijn verschillen in aanpak. Als er jacht dichtbij is, blijf dan binnen.
  • Karl Renier

    3 jaar geleden
    typische .. alles wat beweegt word er opgeschoten . hier in amerika Moet je een Oranje vest en hoed of Cap dragen zelfs als je gaat wandelen dicht bij bossen of velden , ook als je in de natuur woont draag je best Oranje.
  • Johan Van synghel

    3 jaar geleden
    Net zoals de hardleersen in de USA, zouden die jachtlobbys, op hun plaats gezet moeten worden. Indien er te veel everzwijnen zijn, zou het ruimen nooit aan particulieren mogen gegeven worden. Frankrijk niet, hier niet.
  • Myriam Verelst

    3 jaar geleden
    Sinds wanneer loopt een wild zwijn op zijn achterste poten?