A common raven calls out to other ravens in Kananaskis Country, Alberta.
Volledig scherm
A common raven calls out to other ravens in Kananaskis Country, Alberta. © Getty Images

Studie: “Raaf is net zo intelligent als mensaap”

De raaf is net zo intelligent als de mensaap. Raven begrijpen hoeveelheden, het verband tussen oorzaak en gevolg, en communiceren even goed als chimpansees en orang-oetans, melden wetenschappers van de Duitse Osnabrück Universiteit en het Max Planck Instituut voor Ornithologie.

2 reacties

  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    Iets ontdekken is niet hetzelfde als iets creëren. De humor van dit fenomeen met de raaf, is een wetenschappelijk bewijs van het bestaan van die ene intelligente Schepper. Een andere verklaring is er niet. Wat niet bestaat, kan niet evolueren. Schepping en evolutie gaan samen. God wil zijn schepping natuurlijk zien evolueren. En is soms zélf verbaasd, en geamuseerd ...
  • Augustson Tim

    3 jaar geleden
    Desalniettemin is één van de kernpunten van de evolutietheorie het feit dat wij van de aap afstammen, omdat het voor de aap een voordeel was evolutionair om slimmer te worden. Dit gecombineerd met het feit dat apen al beschikten over de juiste hersenen + inhoud en primaire intelligentie. Zou het voor een vogel ook geen voordeel zijn geweest om 'sapiens' te worden ?