Leerlingen van een middelbare school in Nederland maken een selfie.
Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van een middelbare school in Nederland maken een selfie. © ANP

Waarom Belgische scholen wél open mogen blijven: “Onze aanpak is beter in evenwicht”

In Nederland en Duitsland gaan de schoolpoorten tot midden januari op slot, in ons land niet. Na de kerstvakantie mogen alle leerlingen - met uitzondering van de tweede en derde graad secundair - voltijds naar school blijven gaan. "Omdat onze aanpak meer in evenwicht is, moeten we niet aan de alarmbel trekken", zegt biostatisticus Geert Molenberghs.

19 reacties

  • geert Verschelde

    3 jaar geleden
    Bij online les geven hebben de beste leerlingen geen problemen. Het zijn de minder geconcenteerde leerlingen die het meest moeite hebben.
  • laura vanbekbergen

    3 jaar geleden
    ik vind dat de scholen op 4 januari 2021 moeten sluiten en online les volgen. kinderen luisteren toch niet na de regels. en ze gaan dicht bij elkaar ze raken elkaar aan zo kunne ze zich snel besmetten. en de mondmasker helpen ook niet voor de kinderen van heet eerste graad. mijn zusje van 13 zit in het eerste graad en zegt dat ze de mondmasker niet zo als het moet dragen ze laten hun neus nog zien achter de leerkracht haar/zijn rug. dus als de kinderen de regels niet kunnen volgen.
  • Jan Roegiers

    3 jaar geleden
    Deze week enkele foto's gezien van de op Belgische ambassade in Beijing- China. De zogezegde anderhalve meter afstand en het mondmasker waren daar ver te zoeken. Waarom? Het is daar op dit moment echt niet meer nodig. Elk heeft daar terug zijn vrijheden zoals voorheen met aandrang zich te houden aan de regels indien er besmettingen mochten voordoen.
  • Jan Roegiers

    3 jaar geleden
    Een aanpak mag niet in evenwicht zijn. Een aanpak moet doorslaggevend zijn. En dit alleen is de juiste aanpak.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Nee Heléna zoals de hoofdkinderarts van UZGent weer aantoont, de kinderen worden besmet door volwassenen. De heropflakkering van de corona besmettingen is vooral te wijten aan het gedrag van de ouders, die met hun kinderen van een welverdiende vakantie genoten in en een rode zone en zich niet lieten testen na thuiskomst.