Karel Pinxten (Open Vld)
Volledig scherm
PREMIUM
Karel Pinxten (Open Vld) © BELGA

332 'dienstreizen' blijken vakanties met vrouw en jachtvrienden: Karel Pinxten maakte "systematisch misbruik" van Europese topfunctie

Open Vld'er Karel Pinxten (68) verdiende als auditeur bij de Europese Rekenkamer dik 17.000 euro netto per maand. Toch misbruikte hij systematisch zijn topfunctie voor extraatjes. Zo schoof Pinxten onkosten van 332 zogezegde dienstreizen door naar zijn werkgever. In werkelijkheid ging het om privé-uitjes met zijn vrouw of jachtpartijen met vrienden. Schatting van wat dat de Europese belastingbetaler kostte: ongeveer 570.000 euro.

391 reacties

  • LUDO GOOVAERTS

    3 jaar geleden
    Topje van de de ijsberg
  • Eddy Roofthooft

    3 jaar geleden
    Trop is trop.Zo zijn er duizenden die dat doen.Bij die dames en heren is dat normaal.Bij de volgende verkiezingen hang ik mijn stembrief op het toilet.
  • DANIEL DU FOUR

    3 jaar geleden
    Miet hij dan ook het teveel geïnde pensioengeld terugbetalen, én zal hij dan ook een herberekening krijgen van zijn Personen Belasting van al die jaren hiervoor, zoals bij een 'gewone' burger altijd het geval is ? Ik zou alvast ook beslissen dat hij zijn bezittingen die hij hierdoor ten onrechte én bewezen heeft verkregen, ziet verbeurd verklaren. Zeg niet te gauw " het is weer een socialist, want dat zijn ze allemaal omdat ze graag andermans geld 'herverdelen', want het gebeurt in elke partij.
  • DIRK VAN DESSEL

    3 jaar geleden
    Nooit democratisch verkozen !
  • FRANS HELLYN

    3 jaar geleden
    Hij heeft maar gedaan zoals al de andere maar heeft ietwat te weinig opgelet Christine Vanneste