©  Geert De Rycke

Toon Aerts hoopt na ongeval conditie verder aan te zwengelen in Essen

Voormalig Europees en Belgisch kampioen veldrijden Toon Aerts kwam afgelopen vrijdag op training in aanraking met een auto en blesseerde zich daarbij aan de bil. Zo kwam hij zondag gehavend aan de start van de wereldbekercross in Namen, waar hij tevreden moest zijn met een zevende plaats. Toon Aerts start dinsdag alvast in Essen, na een dagje rust.

Bron: BELGA

“Ik ga proberen om in Essen een beter niveau te halen dan in Namen. Ik kende daar een serieuze offday, maar daar zat het ongeval dat me vrijdag te beurt viel zeker voor iets tussen”, stelt Toon Aerts. “Ik ben alvast blij dat ik aan de beterhand ben. Op vrijdag ging ik losrijden tot ik plots in aanraking kwam met een auto. Ik belandde met een fikse knal op de motorkap. De bestuurder van de wagen was enorm geschrokken. Ik werd geraakt aan de bil.”

De crossen volgen elkaar vanaf nu razendsnel op. Na Essen staan er deze week met Herentals, Heusden-Zolder en Dendermonde nog drie wedstrijden op de agenda.

“Nu tegenslag kennen en voor een bepaalde tijd out zijn, kan niemand zich veroorloven. Ik wil alle komende crossen betwisten. Enkel die van Gullegem laat ik links liggen. Het is vanaf heden leven van wedstrijd naar wedstrijd. Bijtrainen hoeft niet meer. De uiterst belangrijke kampioenschappen komen er ook aan. We zijn dit seizoen al een tijdje bezig, maar de intensiteit is niet vergelijkbaar met vorig jaar. Toen stonden er steevast twee crossen per weekend gepland, in 2020 moeten we genoegen nemen met weekends waarin maar één cross voorzien is. Ik hoop in Essen, op een ietwat vernieuwd parcours, alvast de conditie verder aan te zwengelen richting wat nog moet komen”, besloot Aerts.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden