ID / Tine Schoemaker
Volledig scherm
© ID / Tine Schoemaker

Doek valt over Mega World (vroegere Blokker): “650 werknemers krijgen ontslag als kerstcadeau”

TurnhoutWinkelketen Mega World (de vroegere Blokker) wordt failliet verklaard. Dat schrijven werknemers van Mega World Turnhout op hun Facebookpagina. Het bedrijf kende al langer financiële moeilijkheden. Zo’n 650 werknemers verliezen hun job.

10 reacties

  • Christian Deckers

    3 jaar geleden
    Goed plan Ronny, maar als er geen winst is valt er niks te verdelen. Als alle werkenden na overname, een zelfstandig statuut zullen hebben en - zoals het in Belgie hoort voor een zelfstandige - maar een fractie van hun gewerkte uren aanrekenen zal er mogelijk 'winst' zijn. Als een activiteit verlieslatend is, wordt die niet winstgevend door een statutenwissel. De ketens hebben eerst de kleine middenstand verjaagd, nu kunnen ze zelf opkrassen. Er gaan er nog omvallen.
  • Chris Verberne

    3 jaar geleden
    Een goede suggestie betreft de overname van de plaatselijke winkel door het personeel. Indien iedereen met hart en ziel voor het project gaan, kan dit zeker succesvol zijn. Voor diegenen die steeds maar de schuld in de schoenen van de vakbond schuiven. Ik ben zelf afgevaardigde voor het ABVV/BBTK en staken doen we echt niet voor ons plezier. Wij verdedigen de rechten van ALLE werknemers met passie. Eerst overleg, maar als alles faalt, dan pas grijpen we naar het stakingsmiddel.
  • Gilbert Rodts

    3 jaar geleden
    En de eigenaar is er met veel geld vandoor ja ja .
  • ronny cuypers

    3 jaar geleden
    Dit is een uitgelezen kans voor het personeel om initiatief te nemen en allemaal samen het bedrijf over te nemen voor een prikje. Wordt allemaal zelfstandig en deel de winst evenredig met de inbreng. Dan weet je waarvoor je het doet.
  • Evelyne Dewulf

    3 jaar geleden
    Wie beweert dat beroep van ceo geen zwaar beroep is?...