Twee twintigers aangehouden voor granaataanslag in Deurne

De granaat bracht heel wat schade aan de inkom van de feestzaal toe. © rr

Deurne -

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft zaterdag twee mannen van 22 en 25 uit Deurne aangehouden voor hun betrokkenheid bij een granaataanslag in juni. Dat meldt het Antwerpse parket.

dvd

Op 16 juni werd rond 4 uur ’s nachts een granaat gegooid naar de inkom van een feestzaal aan de Boterlaarbaan in Deurne. Niemand raakte gewond, maar de schade aan de inkomdeur en in de directe omgeving was aanzienlijk.

“Tijdens het onderzoek van de federale gerechtelijke politie van Antwerpen, waarbij onder meer camerabeelden onderzocht werden, kwamen een witte Mercedes en een telefoonnummer in beeld die de speurders leidden naar een 22-jarige man uit Deurne en een 25-jarige man uit Deurne”, zegt het parket.

Bij verschillende huiszoekingen afgelopen vrijdag konden de twee mannen gearresteerd worden. “Op hun adressen werden verkoopsdosissen cocaïne aangetroffen, maar ook verpakkingsmateriaal en een weegschaal.”

De twintigers werden zaterdag aangehouden door de onderzoeksrechter en ze verschijnen donderdag voor de raadkamer.

“De feiten zijn gekwalificeerd als vernieling door ontploffing bij nacht, deelname aan een criminele organisatie en handel en bezit van verdovende middelen in vereniging”, aldus het parket. “Tijdens hun verhoren ontkennen ze hun betrokkenheid bij de granaataanslag en bij de drugshandel.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen