Zaakvoerder Proxy Delhaize krijgt meerdere messteken van overvallers: één dader gevat, andere nog op de vlucht

Het labo kwam ter plaatse voor de vaststellingen. © DBG

Strombeek-Bever -

In Strombeek-Bever, een deelgemeente van het Vlaams-Brabantse Grimbergen, is zondagavond met bruut geweld een Proxy Delhaize-supermarkt overvallen. Daarbij werd de gerant door de twee overvallers zwaar toegetakeld met een mes. Een dader kon intussen worden gevat.

Twee daders, die motorhelmen droegen, stormden zondagavond net voor sluitingstijd de winkel binnen en eisten de inhoud van de kassa. “Er waren op dat ogenblik nog vier personeelsleden aanwezig”, zo meldt Sabine Lievens, woordvoerster van het parket Halle-Vilvoorde. “Een werkneemster vroeg de mannen of ze nog ergens mee kon helpen, maar werd door de eerste verdachte bedreigd met een mes. De tweede verdachte had een vuurwapen, waarmee hij de gerant bedreigde. Er ontstond een schermutseling tussen de gerant en de tweede verdachte, waarna zijn kompaan tussenbeide kwam en de gerant zes à zeven messteken toediende in de rug en de schouder.”

De gerant werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet langer in levensgevaar. Volgens burgemeester Chris Selleslagh (Open VLD) raakte ook een van de andere werknemers gewond.

Volgens het parket van Halle-Vilvoorde was het zondagavond nog onduidelijk of de gevluchte daders buit hebben gemaakt. Alleszins zag een getuige een van de verdachten de winkel verlaten met een zak. Verder onderzoek zal dus meer duidelijkheid moeten brengen over een eventuele buit.

Verdachte gearresteerd

Een getuige verklaarde dat de verdachten gevlucht zijn met een voertuig. “Dat voertuig werd een kwartier later opgemerkt in Sint-Agatha-Berchem”, aldus Lievens. “Toen de politie wilde overgaan tot een controle, is de passagier uitgestapt en te voet gevlucht, waarop de bestuurder opnieuw vertrok met gierende banden en de politie de achtervolging inzette.”

Even later is het vluchtvoertuig tegen een geparkeerde auto gebotst. De politie probeerde hem klem te rijden, maar de verdachte kon opnieuw vluchten door achterwaarts met zijn voertuig op de politie in te rijden. De achtervolging werd voortgezet en uiteindelijk botste de verdachte opnieuw tegen meerdere geparkeerde wagens. Hij kon niet meer verder rijden, nam te voet de vlucht, maar kon snel worden gevat. Het gaat om een 24-jarige man uit Laken. Kort na zijn arrestatie bekende hij spontaan de overval. De tweede verdachte kon nog niet worden gevat. dbg, wer, phu, cds, mtm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen