De 96-jarige Jos Hermans werd als eerste Vlaming gevaccineerd tegen het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
De 96-jarige Jos Hermans werd als eerste Vlaming gevaccineerd tegen het coronavirus. © AFP

ONZE OPINIE. Laat ons aub niet verzanden in een maatschappij waarin een jonger leven zwaarder weegt dan een ouder

Hoera voor Jos Hermans! De eerste Vlaming die een vaccin kreeg! Maar tegelijk klonk her en der: waarom Jos Hermans? Een rusthuisbewoner van 96 jaar? Of zoals op sociale media hier en daar een Belg vond: 'Binnen twee maanden kan hij dood zijn.' Het rusthuis wordt hier weleens gezien als het voorgeborchte van het hiernamaals, weet u wel. Je geraakt er alleen buiten met de voeten eerst.

29 reacties

  • Jan Van de Velde

    3 jaar geleden
    De oorzaak van de m.i. overbodige discussie is dat er niet genoeg vaccins zijn én personeel om iedereen gelijktijdig te bedienen. Dit is ook onze buurlandente zien. We mogen al blij zijn dat er snel vaccins beschikbaar zijn die blijkbaar werken. Het is m.i. aanvaardbaar dat eerst gevaccineerd wordt, waar onvermijdelijk het meeste gevaar voor besmetting en haar gevolgen voor anderen bestaat. Er zal ook niemand tegen zijn wil gevaccineerd worden.
  • Carla Van Geel

    3 jaar geleden
    Norbert Van Leuven, als de ouderen gevaccineerd zijn zal het zorgpersoneel het heel wat rustiger kunnen doen, en het zorgpersoneel zal ook wel heel snel aan de beurt zijn. Het zijn de enorme risico patiënten die heel lang aan de tubes moeten verzorgd worden die bij vaccinatie zullen wegvallen, dus de cirkel toont aan dat beginnen bij risicopatiënten een goede keuze is.
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Vergeet niet dat de ouderen zich krom en stijf gewerkt hebben voor het luxewereldje waar de jongeren nu in leven dus een beetje respect voor deze mensen aub ! Eens behoor je ook tot die groep vergeet dat niet!!
  • FRITS VERSTRAETEN

    3 jaar geleden
    De politici durven het nog niet te zeggen maar inderdaad gezonde jongeren en prof sporters zullen voorgaan op de ouderen ondanks hun opofferingen tijdens hun lange en zware arbeid
  • Christa Vaneecke

    3 jaar geleden
    Het zijn deze ouderen die ervoor gevochten hebben dat jongeren in welvaart kunnen leven. Van mij mogen ze voorrang krijgen.