Chaos in aankomsthal Brussels Airport

© Het Nieuwsblad

De federale politie controleert alle aankomende passagiers op Brussels Airport om te zien of ze hun PLF-formulier hebben ingevuld. Dat leidde zondagavond tot lange rijen wachtenden en vooral tot veel frustratie bij de passagiers die zich lang niet allemaal aan de coronaregels hielden.

tg, wer

Zondagavond was het nog altijd erg druk op Brussels Airport. Honderden vakantiegangers kwamen nog terug met latere vluchten. En dat leidde tot chaotische toestanden, zo zeggen reizigers die lang moesten aanschuiven in de aankomsthal.

“Veel te dicht bij elkaar”, zei iemand op sociale media. “De politie kon er niets aan doen, zeiden ze. Te weinig personeel”, postte iemand anders.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“De federale politie controleert zoals aangekondigd alle aankomende reizigers om te zien of ze hun Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) wel hebben ingevuld. Dat zorgt op bepaalde momenten voor vertragingen. Zondagavond was er een piekmoment met lange wachtrijen”, zegt Ihsane Chioua Lekhli.

“Maar het is niet de bedoeling dat mensen zo dicht bij elkaar gaan staan. We roepen iedereen op om zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen en afstand te houden tijdens het aanschuiven. Dat wordt ook voordurend gevraagd via de luidsprekers”, zegt de woordvoerder van Brussels Airport.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen