iStock
Volledig scherm
© iStock

Eén jaar na wettelijke verplichting: kwart van Vlaamse woningen nog zonder rookmelder

Ruim een kwart van de woningen in Vlaanderen beschikt één jaar na de wettelijke verplichting nog niet over een rookmelder. Amper 27 procent is volledig in orde en heeft op elke verdieping een rookmelder. Dat blijkt uit een onderzoek van Stichting Brandwonden. Vooral bij senioren en in huurwoningen is dringend nood aan een inhaaloperatie, zeker nu mensen in deze coronacrisis vaker thuis zijn en het brandrisico dus toeneemt.

6 reacties

  • Benny Van Leuven

    3 jaar geleden
    Bewijs van rookmelders is niet aan de orde want brandverzekering is niet verplicht voor eigenaars,tenzij verplicht via hun woonkrediet.Maar zou best ook een algemene verplichting worden.
  • Marlene De Smedt

    3 jaar geleden
    Prima voor woonvormen met verschillende verdiepingen. Veel minder nuttig voor bungalows waar men gewoon door elk raam of deur naar buiten kan stappen, uitgerust met moderne verwarming. De lucht is hier buiten overigens ongezonder dan binnen. We hebben onze verplichte rookmelders aangeschaft. De economie moet draaien zeker.
  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    er moeten vooral in appartementsgebouwen overal brandmelders hangen waar meerdere mensen wonen en de risico's groot zijn. Het is plezant dat ge in 't midden van de nacht gepiep hoort van dat ding en eerst moet zoeken vanwaar het geluid komt. Mijn brandmelders zijn van slechte kwaliteit : Verloren geld, inclusief de 21% BTW.
  • jan boden

    3 jaar geleden
    Daar wist ik niks van.
  • Paul Boutsen

    3 jaar geleden
    Het was ook nooit de bedoeling van de huizen veiliger te maken, het was de bedoeling van de politici tegemoet te komen aan de lobbyisten en verzekeringsmaatschappijen die hun verkiezingscampagnes hadden gesponsord en de gewone burger terug op kosten te jagen.