Hoofdverdachte Maarten S. zou het geld onder andere hebben gebruikt voor buitenlandse reizen, zoals naar Las Vegas.
Volledig scherm
Hoofdverdachte Maarten S. zou het geld onder andere hebben gebruikt voor buitenlandse reizen, zoals naar Las Vegas. © rv

Ex-topman Studio 100 krijgt 40 maanden cel voor jarenlange oplichting: “Sportauto’s, snoepreisjes naar Las Vegas... Het kon niet op”

De gewezen financiële topman van Studio 100, Maarten S. (47), is veroordeeld tot 40 maanden celstraf, waarvan de helft met uitstel. Samen met een handlanger lichtte hij het amusementsbedrijf van Gert Verhulst en Hans Bourlon op voor maar liefst 5,4 miljoen euro. De fraude duurde meer dan tien jaar. S. liet het graag breed hangen. “Van snoepreisjes naar Las Vegas tot mogelijk ook diensten van escortemeisjes, het kon allemaal niet op", zei de procureur.

  1. “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen
    PREMIUM

    “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen

    “‘Op uw buik!’ riep hij. Maar ik protesteerde. Ik ben 80 jaar en ben al blij als ik op m’n benen kan staan.” Celine en Jozef werden in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen door twee jonge mannen op zoek naar waardevolle spullen. Ze kregen er flink van langs en werden opgesloten in hun kelder, terwijl Jozef nog maar net een openhartoperatie achter de rug had. “Ik dacht eerst dat mijn kleinkinderen een grap aan het uithalen waren. Maar toen werd ik pardoes op het bed gegooid.” Een reconstructie van een nacht waar de buurt nog lang over zal praten.
    Antwerpen
  2. Is er een verband tussen je gezondheid en stadslawaai? Sensoren zoeken het uit: “Misschien heb ik wel stress tijdens het slapen door dat lawaai”
    PREMIUM

    Is er een verband tussen je gezondheid en stadsla­waai? Sensoren zoeken het uit: “Misschien heb ik wel stress tijdens het slapen door dat lawaai”

    Wie in de stad woont, weet alles over het lawaai van aanschuivende auto’s, krijsende tramwielen of het uitbundige nachtleven. Het burgerschapsproject De Oorzaak wil daarom bekijken of er een verband bestaat tussen je gezondheid en dat stadsrumoer. Daarom installeerden ze sensoren aan enkele huizen. “De geluidsintensiteit in de straten varieert afhankelijk van het tijdstip, maar in sommige buurten is er gewoon altijd lawaai. Denk dan aan de Leien”, zegt onderzoekster Paulien Decorte.
    Antwerpen