Tiener krijgt 8 maanden cel met uitstel en 50 euro boete voor vuistslag in gezicht van controleur De Lijn

© fvv

De correctionele rechtbank van Gent heeft een 19-jarige jongen uit Lokeren veroordeeld tot 8 maanden cel met uitstel. Op 13 juni gaf hij een controleur van De Lijn een vuistslag in het gezicht nadat hij was tegengehouden wegens zwartrijden.

De feiten gebeurden rond 14.30 uur op een bus aan de Krommewal in Gent. De jongeman was op de bus gestapt aan het Fratersplein. Kort nadien werd hij gecontroleerd. Hij kon geen geldig vervoersbewijs voorleggen. Hij weigerde ook om zijn identiteitskaart te tonen. Toen hij aanstalten maakte om de bus te verlaten, werd hij tegengehouden door de controleur. De jongeman gaf hierop een vuistslag in het gezicht van de controleur.

Er ontstond daarna een schermutseling tussen de jongeman en de controleur. Die laatste raakte lichtgewond. De 19-jarige uit Lokeren werd gedagvaard in snelrecht en moest zich op dinsdag 19 juli verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Gent voor het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen. Hij kwam niet opdagen en werd bij verstek veroordeeld tot 8 maanden cel met uitstel voor 5 jaar en een geldboete van 50 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen