Een gezondheidswerker aan het Royal London Hospital
Volledig scherm
Een gezondheidswerker aan het Royal London Hospital © AFP

“Britse patiënten sterven terwijl ze erg lang moeten wachten op ambulances”

Door de onophoudelijke toestroom van Covid-patiënten in het Verenigd Koninkrijk dreigt het gezondheidssysteem in te storten. Ook de ambulancedienst kan niet meer volgen, waardoor sommige patiënten erg lang moeten wachten en sterven. Dat meldt Sky News.

19 reacties

  • Xsarilde Willis

    3 jaar geleden
    Dan vraag ik me af in weld Engeland dat is? We wonen niet zo gek ver van een universiteitsziekenhuis en ik ken redelijk wat mensen die daar werken. Zij geven aan dat het allemaal heel goed meevalt en dat het vorig jaar erger was. Oh wacht dat zal zijn omdat wij altijd in de strengste maatregelen gestoken werden en londen vrijuit ging. Je moet ze in londen tevreden houden he, kijk nu wat ervan komt.
  • Karel Valgaern

    3 jaar geleden
    @Finis, de EU heeft hier totaal géén bevoegdheid voor. Net omdat nationale politici die "macht" niet willen afstaan. EU kan enkel zaken zoals gezamelijke aankoop organiseren (waar landen niet verplicht zijn om mee te doen) om de prijs te drukken of grotere hoeveelheden te bekomen.
  • Filiep Lapeire

    3 jaar geleden
    2021 ging beter worden!!! In ieder geval zekerlijk al een mooie start!!!
  • Geert Vaelen

    3 jaar geleden
    Als je ziet hoeveel mensen er nog steeds op de vlieghavens aanwezig zijn, weet je genoeg. Iedereen blijft maar reizen en varianten verspreiden. Sluit in godsnaam alle luchthavens en grenzen zodat elke variant lokaal blijft en uitsterft. Ze doen precies of ze doodgaan als ze hun reisje niet kunnen doen. We zitten in een wereldwijde pandemie en de meesten snappen niet eens wat quarantaine betekent.
  • marc de Volder

    3 jaar geleden
    Straf,er zijn nu verschillende vaccins en opeens zijn er varianten die nog besmettelijker zijn. Hebben die een telefoontje gekregen om nog stouter te zijn?