Buschauffeurs leggen werk neer omdat er onvoldoende wisselstukken voorhanden zijn

© mediahuis

De staking die maandagochtend spontaan uitbrak bij de buschauffeurs van openbaarvervoermaatschappij De Lijn in de stelplaats Leerbeek, zal volgens De Lijn vermoedelijk nog de hele dag duren. Aanleiding voor de actie is onvrede over het ontbreken van wisselstukken.

blg

Bij De Lijn wordt het probleem erkend. Door de staking rijdt een op vier bussen in het Pajottenland niet. Het gaat om de as Ninove-Leerbeek-Halle-Brussel en lijnen richting Sint-Pieters-Leeuw, Herne en Lennik.

Een werknemer aangesloten bij de socialistische vakbond wees maandagmorgen bij Radio 2 Vlaams-Brabant op het ontbreken van wisselstukken voor een aantal bussen die onlangs aangekocht werden bij Iveco, waardoor die niet hersteld kunnen worden. Het probleem dat zich bij deze bussen stelt, is dat de remmen spontaan warm beginnen worden waardoor het risico bestaat dat ze in brand vliegen. “De oplossing om dit probleem te verhelpen is voorhanden, maar de onderdelen zijn dat niet. Het probleem is al enkele weken gemeld, maar van De Lijn komt er geen respons”, aldus de werknemer.

Bij De Lijn Vlaams-Brabant wordt het probleem erkend. “Er wordt met de leverancier van de bussen naar een oplossing gezocht, maar de bevoorrading van deze wisselstukken laat op zich wachten. Er werden tussenoplossingen aangereikt en we overleggen met de leverancier om deze zo snel mogelijk in praktijk te brengen”, aldus woordvoerder Joachim Nijs van De Lijn.

Sinds 10.30 uur overleggen directie en vakbonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen