(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Discovery

70 procent minder haaien en roggen sinds 1970

Het aantal haaien en roggen in oceanen is over de hele wereld in de afgelopen 50 jaar met meer dan 70 procent gedaald. Meer dan driekwart van alle soorten haaien en roggen in oceanen worden nu bedreigd.

4 reacties

  • els deman

    3 jaar geleden
    Inderdaad Lucien, je mag nog zo groen leven als je wil, een extra kind op de wereld zetten heeft een vele grotere voetafdruk. Zelfs al zijn wij een beestje met unieke capaciteiten, wij zijn wel een vreselijke pest op deze planeet.
  • Yves Steenssens

    3 jaar geleden
    En daar is maar één zoogdier verantwoordelijk voor .
  • Lucien Mertens

    3 jaar geleden
    Er zijn maar een paar landen die haaien vangen voor consumptie, er zullen dus eerder andere factoren spelen, zoals overbevissing van hun prooivissen en vervuiling. En alweer is daar maar één feit verantwoordelijk voor...de wereldwijde overbevolking. Méér mensen is méér voedsel, is méér visvangst...maar daar wil men duidelijk niet aan raken. Toch zal dit op termijn onze ondergang inluiden.
  • Michel Gilson

    3 jaar geleden
    Er is geen plaats meer voor wilde dieren op deze planeet naast de alom vertegenwoordigde mens. Het is ofwel geboortebeperking en plaats maken ofwel andere soorten blijven vernietigen.