Direct naar artikelinhoud
Verenigde Staten

Noodtoestand afgekondigd in New York door hevige sneeuwstorm: ‘Vaccinaties uitgesteld’

Een wandelaar houdt zich staande met skistokken in de besneeuwde straten van Brooklyn.Beeld Getty Images

Het noordoosten van de VS kampt met een zware sneeuwstorm. In New York is de noodtoestand afgekondigd. Het extreme weer is nog niet voorbij. Er wordt in totaal 50 centimeter sneeuw verwacht, zo meldt de National Weather Service. De vaccinaties die op het programma stonden, werden voorlopig uitgesteld.

Een bijzonder tafereel: Times Square is bedekt met een dik sneeuwtapijt. Er zijn zelfs mensen die hun skilatten hebben aangetrokken om te genieten van de sneeuw. De burgemeester van New York, Bill de Blasio, roept alle bewoners op om binnen te blijven. “Wie niet op straat moet zijn, komt beter niet buiten”, luidt het.

Door de felle windstoten -tot 90 kilometer per uur- worden ijzige toestanden veroorzaakt. Het openbaar vervoer kan niet meer uitrijden en meer dan 90 procent van de vluchten werd afgelast.

Lees verder onder de foto.

Sixth Avenue.Beeld Photo News

Volgens voorspellingen blijft het nog zeker 24 uur sneeuwen. Dat heeft ook een impact op het dagelijkse leven. Door de extreme weersituatie worden alle vaccinatieafspraken tegen het coronavirus verplaatst naar overmorgen. Ook de kinderen kunnen momenteel niet naar school.

Tegen maandagavond (lokale tijd) lag er in grote delen van New Jersey en Pennsylvania al 68 cm sneeuw en in Central Park in Manhattan werd er 43 centimeter gemeten. Dat meldt Reuters. Als de storm op volle kracht komt, dan zou het de eerste keer zijn sinds 2016 dat er in New York City meer dan 60 centimeter sneeuw valt. Vijf jaar geleden zorgde een recordstorm nog voor 70 centimeter in de stad.

The Naked Cowboy blijft hardnekkig halfnaakt optreden op Times Square in New York.Beeld Photo News
Een sneeuwruimer aan het werk in New York.Beeld Photo News